Eem noar… Bob Kookt: Brussels Lof breidt uit in oude Van Erp met pop-up delicatessenzaak (omnomnom)

Met de klok mee: Bob ten Brinke, de sfeervolle Kromme Elleboog, de in eer herstelde wijnkelder en heerlijke huisgemaakte delicatessen.

Wie had verwacht dat na de definitieve sluiting van Van Erp eind mei een dikke maand later er alweer fijne flessen wijn zouden liggen in de iconische kelder van het monumentale winkelpand aan de Kromme Elleboog? Maar het is waar en dus zeggen wij het met liefde voort. Er is weer allemaal lekkers te vinden.

Verantwoordelijk daarvoor zijn Harmen Tijssen en Bob ten Brinke. Laatstgenoemde is eigenaar van naastgelegen restaurant Brussels Lof. Toen de eerdergenoemde drankenwinkel ermee kapte zag hij zijn kans schoon. Hij heeft grote plannen, maar voor nu ziet Bob Bob Kookt als een pop-up store.

Combi van opslag en winkel

Wanneer hij vertelt over de Italiaanse kazen en worsten in de kelder durf ik het bijna niet te vragen, maar gelukkig neemt Bob me op eigen initiatief mee. Dan valt ook gelijk op hoe groot en diep het pand is. Eenmaal afgedaald in de kelder loopt het water onmiddellijk in de mond. “Ik importeer alles zelf uit Italië,” vertelt de chef. “Hier kan het perfect rijpen. De omstandigheden zijn ook prima voor de opslag van de betere wijnen.”

“Eigenlijk is Bob Kookt dus een combi van opslag en winkel,” vervolgt de Groninger. “En als je dan toch spullen moet opslaan kun je ze ook verkopen.” Een waanzinnig idee natuurlijk, zo kan de hele Stad genieten van alle delicatessen. Naast heerlijke wijnen zijn dat ook onder andere lokale bieren, groenten uit eigen moestuin, kruiden van eigen pluk (proef de zeekraal!), vlees van Groningse runderen en vis uit de Noordzee. Daarnaast is er ook nog eens prachtig Portugees servies te koop. Het decor van de voormalig slijterij maakt het helemaal af.

Wijnbar

Bob fluistert bovendien toe dat hij grootste plannen heeft met het pand. “Hoe mooi zou het zijn als we hier ook nog een wijnbar van kunnen maken. Maken we een verbinding met Brussels Lof en kun je hier lekker in een ongedwongen atmosfeer nippen en genieten van lekkere hapjes.” Het is niet moeilijk om het je te visualiseren.

Verstandige teksten uit vervlogen tijden in het historische pand

Aangezien Bob ook nog moet koken is Bob Kookt voorlopig op vrijdag, zaterdag en zondag open. Het maakt niet uit. Menig Stadjer zal blij zijn dat het karakteristieke pand weer in ere hersteld is. Er weer de lekkerste wijnen de voordeur verlaten. Iemand met een onmetelijke passie voor eten en drinken hongerige Stadjers voedt vanuit de Kromme Elleboog. Omnomnom.

Psst, hier meer afleiding: