Eem noar… Christine le Duc voor cadeautips en de perslunch zonder pers

“Morgen is er een perslunch bij Christine le Duc, zijn wij uitgenodigd? Zo niet, bij deze,” meldt Stefan gisteravond laat. De erotische winkel is verbouwd en gaat voor het eerst weer open. Te beginnen met een lunch voor persmuskieten.

Gratis voedsel is altijd fijn, zeker zo aan het einde van de maand. En een beetje vergapen aan butplugs, dildo’s en stalen peniskokers, is een keer wat anders dan staren naar het beeldscherm en happen in een broodje pindakaas. De invalshoek wordt ook snel bedacht: de aanwezige pers vragen wat zij zouden meenemen uit de winkel voor hun partner.

Eten tussen de dildo’s

Keer de rollen omdraaien en het de journalisten een beetje ongemakkelijk maken. En dan hebben we in ieder geval een ander filmpje dan wat zij hebben. Ook niet geheel onbelangrijk. Enfin, om een lang verhaal nog langer te maken: iets voor elf uur (dan zou de lunch beginnen) verzamelen we ons voor Christine le Duc aan het Zuiderdiep met een hongerige maag.

Christine le Duc 3

Binnen zijn de werknemers druk met de voorbereidingen. De ingang wordt versierd met ballonnen, met daarin lootjes voor klanten, kunnen ze wat spannends mee winnen. Verder oogt de winkel strak en gelikt. De wanden hangen vol met dildo’s, plugjes, tepelklemmers, zweepjes en andere lustverhogende attributen. In het midden van de winkel staan meerdere tafels op stahoogte.

De Christine le Duc-beleving

Daarop staan nog meer speeltjes, massageoliën en meer van dat. Zo gepresenteerd dat de klant alvast kan ruiken, proeven en opgeilen. Want bij de vernieuwde Christine le Duc ligt de focus op de zintuigen. Het gaat om de beleving. In de winkel kom je alvast in de stemming, is het idee. Op twee andere sta-tafels, iets verder in de winkel, wordt de zeer uitgebreide lunch en klaargezet.

Een doos vol sandwiches wordt uitgeserveerd, net zoals een doos met kleine belegde bolletjes. Kannen melk en koffie worden ernaast geplaatst, geflankeerd door schalen vol worteltaartjes, brownies en cheese-cakejes. Allemaal gemaakt door de buren bij Toet en het oogt superlekker, ambachtelijk en bijzonder zo tussen de seksspeeltjes. Alleen: waar zijn de andere journalisten.

Pers durft niet

Het is wel zo netjes om te wachten met eten tot iedereen er is, maar behalve enkele klanten, personeel en twee modellen die speciaal voor de gelegenheid zijn ingevlogen, is er niemand in de zaak. Het oogt een beetje treurig. Alles is opgepoetst, de winkel schijnt, maar de pers laat het afweten. Een half uur nadat de lunch zou beginnen, vraag ik voorzichtig: “Verwachten jullie nog meer?”

Dat weten ze niet precies. Ze hebben eigenlijk geen idee. Er zijn meerdere uitnodigingen de deur uitgegaan, maar geen enkel medium heeft bevestigd dat ze komen. “Dan denk ik niet dat er nog iemand komt, is het goed dat ik dan alvast een broodje pak?,” opper ik. Dat is geen probleem. En het voordeel is: zo blijft er meer eten over voor ons en de winkel kan klanten trakteren op wat lekkers.

Spijtig dat de invalshoek niet doorgaat, maar met Sinterklaas en kerst op komst zijn enkele tips voor een spannend cadeautje ook welkom. En voor Stefan, de interviewer, maakte het ook niet uit. Volgens de overlevering zit hij er nog steeds en is hij inmiddels aan de schaal met brownies begonnen terwijl er in zijn anus wat vibreert. Zo’n dag dat alle hobby’s samenkomen. Wat een genot.

Ga het gesprek aan ( comments)