Eem noar… de Brakke Brunch van Concerthuis

Op de brakke zondag kun je Broodje Ben bestellen om wat voer te happen. Maar je kunt ook al je kracht verzamelen om aan te schuiven bij de Brakke Brunch van Concerthuis.

Elke zondag serveert het Concerthuis de Brakke Brunch. Van 10:30 tot 15:00 uur kun je er terecht voor heel veel eten. Het concept is vrij eenvoudig: je lapt elf euro en voor dat geld kun je onbeperkt happen in een keur aan broodjes, salades, fruit en andere hapjes.

Lopend buffet

Het is net een soort ontbijtbuffet in het hotel. Maar dan uitgebreider en meer ingespeeld op de brakke maag. Er is werkelijk van alles, zo kun je kiezen voor een typisch Engels ontbijt. Compleet met warme eiersalade, worstjes, bacon en bonen.

Maar je kunt ook voor zoetigheden gaan. Er zijn kleine muffins, je kunt cheesecake happen of stuk’n worteltaart scoren. Er is ook heel veel zoet fruit. Van watermeloen tot sinaasappelen en druifjes. Als je meer zin hebt in gewoon een broodje, ook dat kan.

Brood, taart, snacks, wafels, fruit en meer

Er liggen heel veel vers afgebakken Duitse broodjes of boerenbrood. Meet heel veel belegkeuze. Je kunt kiezen uit verschillende plakken Nederlandse kaas, maar ook gaan voor Franse kazen. En er is ook vleesbeleg. Lekkere ham bijvoorbeeld, of kipfilet.

Daarnaast zijn er ook nog tal van salades. Zoals ouderwetse Duitse kartoffelsalat. Uiteraard zijn er ook croissantjes en en en en en er zijn wafels. Verdomd verse wafels. Want die bak je zelf. Een plas deeg in het ijzer droppen, drie minuten wachten en klaar.

Brakke Brunch is voor de helden

Er is eigenlijk veel te veel om in een keer op te scheppen. Maar gelukkig mag je zo vaak aansluiten bij het buffet als je maag het toelaat. Concerthuis verzorgt nu enkele jaren de Brakke Brunch en het is een populair dingetje geworden.

Ook deze zondagochtend is het terras en de zaak goed gevuld met brakke mensen. Er zijn vooral studenten, want dat zijn doorgaans de grootste liefhebbers van de nacht. Maar ook toeristen en ‘gewone’ Stadjers. Slimme zet van het Concerthuis, vol huis op de dooie zondagochtend.

Verzamel je laatste krachten

Ondanks dat bij de meeste de slaap nog in de ogen zit, is de sfeer dikke prima. Komt allicht door het goede voer en de vriendelijke bediening. Keertje niet tot 15:00 uur dobberen op bed, maar kracht, moed en vrienden verzamelen en neerstrijken op het terras. Gezellig, lekker, goed toeven. En al dat lekkers is erg goed tegen de kater.

Vrouger gingen Stadjers en studenten ‘eem noar V&D’. Hoe moet de Groningse consument, na het bankroet van het warenhuis, de leegte opvullen? Gelukkig zijn er veel alternatieven voor een middagje geld uitgeven. In ‘Eem noar…’ verkennen wij de mogelijkheden.

Ga het gesprek aan ( comments)