Eem noar… Feel Good: voor de beste veganburger in Stad

Gezond dit, vegan dat. Je hoofd ontploft tegenwoordig als je door Stad loopt en “verantwoorde” tentjes inkijkt. Want laten we wel wezen. Gezond is goed, maar te gezond smaakt niet altijd even lekker. Totdat je een Feel Good Burger hebt gehad.

Struinend door de beregende straten van Stad kijk ik om me heen. Wat is een mooie spot om te gaan schuilen tegen de vieze regenbuien? Vlak voor het Harmoniegebouw valt mijn oog op een reeks eettentjes.

Feel Good

Alles draait om gezonde voeding, althans zo lijkt het. Voor ik het weet, heb ik een keuze gemaakt en loop random naar binnen bij de meest vrolijk uitziende tent. Feel Good klinkt niet alleen goed, het maakt je ook blij. Overal zijn opbeurende tekstjes geschreven, het kleurige interieur zorgt voor een lach op je gezicht.

Mijn partner in crime is het met me eens. Ze bladert grijnzend door de menukaart. We grappen wat om de Chai Tea Latte en de brute upgrade ervan met een shot espresso: Dirty Chai Tea Latte. Zo op de zaterdagnamiddag klinkt het als een winning drankje.

Happinez

De spontane meid van de bediening komt handenwrijvend onze bestelling opnemen. Ik staar nog wat naar de menukaart. De groene pagina’s werken kalmerend. De schattige typografie doet me ergens heel sterk aan denken, maar ik weet niet wat.

“Weet u het al, meneer?” Ik wordt wakker uit een soort van hypnose en bestel snel een Dirty Chai Tea met het eerste wat mijn oog ziet bij de lunch: de Feel Good Burger. Om me heen kijkend, valt het kwartje ineens. Ik ben beland in een pagina van Happinez Magazine. Wow, dat dit moment ooit zou komen.

Detox Power Juice

We wachten rustig af, terwijl onze drankjes voorgeschoteld worden. De Dirty Chai Tea smaakt lekkerder dan ik verwacht. De espressoshot zorgt dat de weeïge smaak van de Chai opgeboost wordt. Mijn metgezel heeft een detox drankje besteld. Lekker tegen de kater van gisterennacht.

Of het werkt? Ze knikt van yes. “Het is dorstlessender dan ik had verwacht.” Ze kijkt naar het glas met kraanwater naast haar Detox Power Juice. Ik snap het wel. Een drankje waar boerenkool, venkel, citroen, peer en appel inzit, mag je best met enige argwaan benaderen. In dit geval is het zwaar onterecht.

Feel Good Burger vs. Nice Noodle Bowl

Van een hele dag door Stad rondlopen hebben we honger gekregen. Hoe lekker onze drankjes ook zijn, we moeten eten en snel. Voor de grap prijzen we elkaars gerechten aan. “Mijn noodles zijn zo nice, dat ze zelfs glutenvrij zijn”, grapt mijn partner in crime.

Mij burger is zo chill, dat je meteen vegan wordt, antwoord ik. Een klein lachsalvo vult de toko. Het meisje van de bediening had geen betere timing kunnen uitkiezen om de gerechten te brengen. And guess what, mijn Feel Good Burger ziet er te goed uit.

Burger wins

Volgens de kaart is de burger gemaakt van quinoa en noten. In combinatie met het knapperige broodje en de groenten chips en de blokjes aubergine is de conclusie dat ik geen betere keuze had kunnen maken.

Mijn tanden verdwijnen langzaam in het gerecht en het smaakt fantastisch. Nee echt, dit had ik niet verwacht. Het is niet de eerste veganburger die ik proef. Meestal zijn ze flauw, weeïg en smakeloos. Zo niet deze. Het heeft alles. Als dit vegan voedsel is, I’m vegan alright. Daar kan geen Nice Noodle Bowl tegenop.

Al met al een mooie samenloop van omstandigheden, dit random bezoekje aan Feel Good. Alles schijnt ook nog eens onbespoten te zijn, lees ik bij de uitgang. Mooie toko, echt een tent waar ik zeker nog vaker kom lunchen.

Ga het gesprek aan ( comments)