Eem noar… GloBowl: Jesse (26) bouwt verder aan imperium in Nieuwe Ebbingestraat (en bedenkt poké bowl met Grunniger metworst)

Jesse Witkamp voor zijn nieuwste zaak: GloBowl

Hij is eigenlijk nog maar net droog achter de oren na zijn studies marketing op de Hanze en bedrijfskunde op de RUG. En toch timmert Jesse Witkamp (26) stevig aan de weg in Stad: “Ik ben telkens bezig met weer wat nieuws.”

En dat blijkt wanneer ik op zomaar een doordeweekse middag binnenstap bij GloBowl. Een bescheiden zaakje dat zich vooral richt op de verkoop van de momenteel razend populaire poké bowls. Op een kruk kijkt Jesse uit over ‘zijn’ Nieuwe Ebbingestraat.

‘Eigen concepten’

Al voordat hij in 2018 afstudeerde begon hij samen met kameraden Harald en Thomas zijn eerste zaak. Een paar jaar verder is hij mede-eigenaar van de Burger Company, dat al twee vestigingen in het centrum heeft, Pollo Picante en is hij franchisenemer van Papa John’s. Uiteraard ook in de Nieuwe Eb.

“Het zat al vroeg in mij om zelfstandig ondernemer te worden,” vertelt Jesse resoluut. “Door Papa John’s ben ik in de business gerold. Zij zijn het opstapje gebleken naar meer. Hoe mooi die formule ook is, het is pas écht leuk om aan eigen concepten te werken.”

Imperium

Met GloBowl voegt Jesse wederom een zaak toe aan zijn ‘imperium’. Bij het gebruik van dat woord begint de jonge ondernemer wat ongemakkelijk te lachen. “Maar het begint er stiekem wel een beetje op te lijken. We focussen ons nu op de Nieuwe Ebbinge. Daardoor zijn we ook flexibel met personeel en ingrediënten.” En met een burger-, kip-, pizza- en bowlzaak neemt Jesse langzaam de straat over.

Al langer kriebelde het om iets aan te kunnen bieden dat past in de gezonde revolutie. “Wij zien, ook in onze eigen vriendenkring, steeds meer vraag naar gezond, duurzaam, lokaal, vega en vegan. Daarom de keuze voor poké bowls. Daarbij maken wij de keuze, ook in onze andere eigen zaken, voor lokale producten. Vis uit het Noorden, vlees van een lokale boer in Sellingen. Vinden we belangrijk.”

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Rechtsonder de poké bowl met metworst

Metworst

Die lokale boer is overigens geen toeval. Op zijn zesde verhuisde Jesse met ouders van Den Haag naar het Groningse platteland. Jipsinghuizen of all places. Een gehucht in de buurt van Ter Apel. Groningen werd zijn nieuwe thuis en hij is gaan houden van Stad en Ommeland. Zoveel zelfs dat er een poké bowl te krijgen is met Grunniger metworst. “En die verkoopt als een malle.”

Rust geeft Jesse zichzelf niet. Samen met Thomas werkt hij alweer aan een nieuwe concept. Of hij al een tipje van de sluier kan oplichten? “Haha, google maar op Frittenwerk en dan snap je een beetje waar we mee bezig zijn.” Kortom, kijk er niet raar van op wanneer er binnenkort weer een nieuwe horecazaak opduikt in de Nieuwe Ebbingestraat. En wanneer je dan iemand tevreden naar buiten ziet kijken, dan is de kans groot dat het om Jesse gaat.

Zin gekregen in GloBowl? Klikkerdeklik voor hun website en bestellen.

Psst, hier meer afleiding: