Eem noar… L.A. Donuts – om te zondigen op z’n Amerikaans

LA Donuts Groningen

Vers bereide mini-donuts, smoothies en meer. Voor alle Homer Simpsons in Groningen is er nu L.A. Donuts. Zondigen op z’n Amerikaans, gewoon aan het Zuiderdiep.

We bestellen de verse mini-donuts. De deegringetjes vallen in het vet en de machine doet zijn werk. Het apparaat keert de goud-bruine snacks automatisch om, waarna onze bakjes met verwennerij worden gevuld. Een hypnotiserend proces. De twee porties worden geserveerd: eentje met karamelsaus, de ander met aardbei. Wat volgt is een vreetfestijn.

Healthy snacks mogen dan wel de hype zijn, de trend lijkt een beetje te verschuiven naar af en toe heerlijk ongezond doen. Even schijt hebben aan calorieën tellen en jezelf trakteren op iets lekkers. We zien het bij de brute milkshakes van A Little Lovely Company, maar ook de snacks van L.A. Donuts passen helemaal in deze filosofie.

L.A. Donuts

Waarom donuts? Waarom niet?

Hoe ze op het idee van de winkel gekomen zijn, is volgens mede-eigenaresse Jolanda simpel: “Er was nog geen donut-shop in Groningen, terwijl je de populaire snack op elke straathoek in steden als L.A. of New York kunt halen.”

Groningen is natuurlijk geen metropool, al geven we hier bij Sikkom wel eens die indruk, maar een donut-winkel past prima in het straatbeeld van Stad. Helemaal met zulk vriendelijk personeel. Bovendien kun je er ook terecht voor panini’s, smoothies en ijskoffie.

L.A. Donuts

L.A.

L.A. en Zuiderdiep: klinkt bekend, niet? Dat klopt helemaal. Eerder hebben de eigenaren van de nieuwe donut-shop op dezelfde locatie de L.A. Store: een kledingwinkel waar je vooral merken als Lacoste en Armani kon kopen. Die tijd is voorbij. Webshops zijn de grote boosdoeners. Tijd voor een nieuwe uitdaging: verse donuts, bereid waar je bij staat.

Vrouger gingen Stadjers en studenten ‘eem noar V&D’. Hoe moet de Groningse consument, na het bankroet van het warenhuis, de leegte opvullen? Gelukkig zijn er veel alternatieven voor een middagje geld uitgeven. In ‘Eem noar…’ verkennen wij de mogelijkheden.

Ga het gesprek aan ( comments)