Een eigen domeinextensie voor Grunn? Kan straks gewoon! Op welke stem jij?: .groningen, .gro, .grunn, of heel iets anders?

In navolging van Jeroen Bakker doen wij oom eem een polletje.

Wil je naar de website van de provincie Friesland, kans is klein, maar wil je dit toch, dan surf je op fryslan.frl. En ook een .amsterdam is al mogelijk. Hoe vet zou het zijn als ook Groningen een eigen domeinnaam krijgt? Iets als .groningen, .gro, of .grunn?

Kan straks gewoon. Bedrijven kunnen medio 2024 weer hun eigen internetextensie aanvragen, schrijft Jeroen Bakker van B2design in een blog. Tien jaar geleden kon je voor ’t eerst een iets.jezelf aanvragen, in plaats van een ‘gewone’ .nl en .com. Zo werden onder meer de extensies .online, .pizza en .politie in ’t leven geroepen. Net als de geografische extensies .frl voor Friesland en .amsterdam voor Amsterdam.

Versterkt identiteit

Is helemaal niet per se handiger of zo, maar werkt wel identiteitsversterkend. Technisch werkt ’t allemaal ’t zelfde als een .nl, maar de hele beleving is ineens anders. En dat is gewoon supercool.

Hangt wel een prijskaartje aan, trouwens. En daarom is het eigenlijk alleen weggelegd voor grote bedrijven, een gemeente, of een provincie. In Grunn zal ’t aankomen op een bedrijf als Marketing Groningen, de gemeente Groningen en de provincie Groningen. Dat wordt dan bijvoorbeeld merkgroningen.gro, gemeente.groningen.grn of provinciegroningen.grunn. Maar als Friesland ’t kan, en Amsterdam, waarom ‘wij’ dan niet, hè?

Wat vind jij een geschikte domeinnaam? Laat ’t eem weten via onze Facebookpost! Daar doen we ’n polletje.

Psst, hier meer afleiding: