Een paar honderd slotjes uit naam van de liefde sieren de Trompbrug

Een paar jaar geleden is de Trompbrug gebombardeerd tot liefdesbrug. Het idee is dat stelletjes hun liefde voor elkaar kunnen bevestigen door het ophangen van een slot aan de reling van de brug. Dit naar voorbeeld van onder andere de Pont des Arts in Parijs.

De liefdesbrug van Parijs is inmiddels ten onder gegaan aan zijn eigen succes. De brug werd zo zwaar door alle slotjes, dat ze de brug moesten slopen. Anders zou die bezwijken onder het gewicht. In Groningen is het nog niet zo ver. Hoewel de laatste jaren er wel steeds meer slotjes zijn bijgekomen.

Paar honderd sloten aan Trompbrug

In 2014 schreven we ook al een stukje over de Groningse liefdesbrug, die de Oosterpoort met de binnenstad verbindt. Destijds hangen er ongeveer vijftien sloten aan de reling. Dat is tegenwoordig wel wat meer. Een snelle telling leert dat er ongeveer tweehonderd sloten hangen aan de brug.

Daarmee is het nog geen Pont des Arts, maar het begint wel op te vallen. Heel veel stelletjes hebben inmiddels hun liefde verzegeld met een slot aan de Trompbrug. Maar er kunnen nog heel wat sloten bij. Voorwaarde is wel dat ze aan de reling worden bevestigd. Anders kan de brug straks niet meer open.

 

Ga het gesprek aan ( comments)