Heuj: eerste ApenkooiGym in Groningen – voor kinderen van 18 tot 40

Apenkooien: hoe vet is dat? Alleen jammer dat het een beetje awkward is om in je sportkleding aan te sluiten bij groep zeven tijdens de gymles. Maar daar komt verandering in: Apenkooien voor volwassenen aan de horizon in Groningen.

In Utrecht, Amsterdam en Den Haag is apenkooien voor volwassen al retepopulair. Meerdere keren per week worden in die steden sporthallen gevuld met vooral studenten en andere jongeren voor een avondje apenkooi. Dezelfde organisatie begint op 6 februari met apenkooi in 050.

Trip down memorylane

Rachel de Jong (25, uit Amsterdam, maar studerend en werkend in Stad) is een van de organisatoren. En ze wil wel wat vertellen over de avond: “Het is net als vroeger. Dat maakt het voor volwassenen direct ook een beetje onwennig. Je neemt plaats op het te lage bankje en luistert goed naar de gymmeesters.”

Na de uitleg wil je volgens Rachel zo snel mogelijk de apenkooi in. “Je waant je weer in de leukste gymles van vroeger. Het kind in jezelf leeft zich met speels gemak uit. Met grote passen en sprongen beweeg je van kast naar wandrek naar touw naar bank, hoog boven de grond die van lava is. Vet toch?”

Apenkooi Groningen

Maandagavond 6 februari is de eerste ApekooiGym in Groningen. In de gymzaal aan de Violenstraat. Het begint om 19:15 en duurt tot 20:30 uur. Er is slechts plaats voor dertig deelnemers, dus als je mee wilt doen is enige spoed bij het aanmelden geboden. Meedoen kost overigens eenmalig vijf euro.

Meer informatie op Facebook

Psst, hier meer afleiding: