Eerste digitale opruimactie in Padjepoel levert veel troep en een verloren gewaande telefoon op

De Friesestraatweg is weer helemaal afval- en iPhonevrij

Groningen kent vele helden. Ze hoeven niet zo nodig op de voorpagina van ’t Dagblad, maar op Sikkom vinden ze best. Neem Olivier de Greef die gewapend met afvalgrijper zijn hele zaterdag opoffert om zooi te rapen. Held!

Al grijpend op de Friesestraatweg stuit Olivier al snel op een werkende iPhone. Als ervaren rotzooiverwerker snapt de Stadjer dat hij de mobiele telefoon beter niet in de vuilniszak kan gooien. Terecht, want even later ziet hij een jongeman zoekend rondstruinen. Het blijkt Andreas die eerder op de dag zijn iPhone is verloren. Een roze. Precies zo één als die Olivier eerder heeft gevonden. Uiteraard is één plus één ook hier weer eens twee en is Andreas weer herenigd met zijn mobieltje. En dan zijn er mensen die zeggen dat er nooit iets gebeurt in Groningen.

Andreas is dolblij met Olivier en zijn iPhone

Schoonmaakwoede

Maar alle gekheid op een grijpstokje. Het wijkbureau Paddepoel, dat staat voor ‘duurzaamheid en noaberschap’, moest vanwege de coronaas deze keer de opruimactie digitaal organiseren en coördineren. Ondanks dat met een groep opruimen een stuk leuker is heeft de schoonmaakwoede weer vele volle vuilniszakken opgeleverd. Paddepoel is weer schoon. En laten we dat zo houden.

Helden!
Psst, hier meer afleiding: