Eerste fans komen aan bij Stadspark, ijscoboer verwacht topdagen, terrasjes in Stad vullen zich

Om 14:45 is het nog rustig op de Concourslaan. Veel concertbezoekers pakken eerst een terrasje in de binnenstad. Om 16:00 uur gaan de deuren open.

Wie door Stad fietst op deze zonovergoten juniwoensdag voelt het in de lucht hangen. Of je moet het willen voelen. Overal zijn verkeersregelaars bezig met hekken, bij het station staan mensen om concertgangers de juiste kant op te sturen en de ijscoboer heeft bakken tot het randje gevuld: er staat iets groots te gebeuren.

Vanaf 15:00 uur is de Paterswoldseweg voor een significant deel afgesloten en een uurtje later zal de eerste stroom punkliefhebbers op gang komen, aangezien om 16:00 uur de deuren van het festivalterrein op de Drafbaan zullen openen. Tegen 17:00 uur treedt de eerste band op: Amyl & The Sniffers. Later op de avond, zo rond 20:40 uur zal Green Day de Hella Mega Tour afsluiten en ruim voor middernacht kan dan iedereen in Groningen-Zuid weer rustig de bedstee in.

Kinderijsje

IJscoboer Reinhold Onnes van Hollander IJs, met vaste stek aan het begin van de Concourslaan, kan niet wachten. “Het wordt gekkenhuis. Met dit weer en morgen nog heel wat graden warmer, maak ik de borst nat.” Een paar bejaarden van het nabijgelegen verzorgingshuis bestellen een kinderijsje. Het is maar de vraag of ze weten of er bijna 40.000 mensen onderweg zijn naar het Stadspark.

Hollander IJs zet zich schrap voor twee topdagen

Morgen, donderdag 23 juni, komen daar nog eens dik 10.000 extra bij wanneer Guns N’ Roses Paradise City aandoet. Dan is het uitverkocht. Voor vanavond zijn nog kaartjes te koop. Na de concerten laten QBuzz en NS extra bussen en treinen rijden.

Psst, hier meer afleiding: