Eerste feestjes Koningsnacht (en -dag) aangekondigd: Kraantje op Kingsland, Mooi Wark op Vismarkt, A Paradigm of Excellence

Als we gaan, dan gaan we met z’n allen. Koningsnacht én -dag zijn terug op de agenda en dus druppelen de eerste aankondigingen binnen. Er mag weer gevierd worden als vanouds.

Voor Stad organiseert de Oranjevereniging het muzikale programma tijdens Koningsnacht en -dag. Op de Vismarkt is, zoals vrijwel ieder jaar zonder corona, het hoofdpodium te vinden. Hier treden tijdens allerlei bekende artiesten en DJ’s gratis op!

Vismarkt

De aftrap op Koningsnacht is voor The Tribbs. Ze brengen een heerlijke mix aan Rhythm & Blues, Funk, Jazz, Pop en Ska. Singer-songwriter Joe Buck neemt het vervolgens over. Bij het grote publiek brak hij door na deelname aan ‘Beste Zangers 2021’. In 2019 scoorde hij een Top 40-hit met ‘The Way You Take Time’.

Weer iets heel anders krijgt het publiek voorgeschoteld met Jick Munro & The Amazing Laserbeams. Ze maken aanstekelijke bluegrass-folk. Voetjes gegarandeerd van de keien. Dat geldt ook voor Mooi Wark. Ze zijn er eigenlijk ieder jaar wel bij. Boerenrock uit Drenthe.

De nacht wordt afgesloten met Maurino, het brein achter Fiesta Macumba, het grootste Latinfeest van Nederland met een eigen tent op Lowlands. Aanstekelijke ‘Future Latin’ met reggae drums. Eerlijk is eerlijk, een afwisselde programmering met voor ieder wat wils!

Kingsland

Dit jaar is het driedubbel feest op Kingsland Groningen! Ze vieren niet alleen de verjaardag van de Koning en hun comeback na twee jaar, maar het is ook nog eens het vijfjarig jubileum! Dat gaan ze natuurlijk uitgebreid met Grunn vieren. Verwacht het grootste en royaalste feest sinds tijden. 

Op de line-up onder andere Gronings trots Kraantje Pappie en Joris Voorn, al jaren één van de grote namen in de Nederlandse house- en technoscene. Tijdens de Unmute Us! protestparade draaide hij nog een fijne set. Verder onder andere Lucas & Steve en Snelle.

Uurwerkerplein

Ook de Uurwerker organiseert weer een fijne party. DeejayHummingbird, Jim Lok, Moxes & Jelle en Phunk’N Wous draaien op de avond van 18:00 uur tot in de late uurtjes plaatjes en op Koningsdag is het feestje van 13:00-21:00 uur.

Block & Barrels – Kingsdag Block Party

Veel bier en vlees. En fijne DJ’s. Sowieso binnen en bij mooi weer ook op het heerlijke dagterras. Hoe en wat is nog niet helemaal bekend, maar Block & Barrels kondigde deze week al aan sowieso weer los te gaan op 27 april.

Oost – Kingsnight

Al meegekregen dat Oost een doorstart heeft gemaakt? En dat ziet me er toch een potje vet uit. Voor Koningsnacht pakken ze uit met Carista, Fafi Abdel Nour, Spekki Webu and Selin. Dat wordt letterlijk en figuurlijk vuurwerk.

Paradigm – A Paradigm of Excellence: King’s Night

Raven tot het ochtendgloren kan uiteraard bij Paradigm op de Suiker. Waar eerdere edities regelmatig op Koningsdag zelf plaatsvonden is deze keer de keuze gemaakt voor de nacht. Let op! Het gaat om de laatste kaarten.

Uiteraard houden we bij Sikkom alle feestjes op 26 & 27 april in de gaten en vullen we de lijst aan! Tips? Laat het ons weten door een privébericht te sturen op Twitter, Facebook of Insta.

Psst, hier meer afleiding: