Eierbal-revolutie: eierballen om thuis in te vriezen en later te frituren

Eierballen zijn niet te koop in een supermarkt. De reden daarvoor is dat gekookte eieren kapot gaan als ze worden ingevroren.

Maar daar heeft Koning’s Snacks wat ingenieus op gevonden. Het idee is in de basis zo simpel dat het erg opmerkelijk is dat nog nooit iemand het heeft bedacht. Maar de uitwerking en de gevolgen overstijgen alles. We kunnen zelfs gerust spreken van een eierbal-revolutie.

Eureka

Want voor het eerst sinds de intrede van de eierbal in 1916 is het mogelijk om thuis de haute cuisine van Grunn in te vriezen en op een willekeurig moment te bakken. Robert Koning, van Koning’s Snacks, onthult het geheim: “We verkopen alleen het omhulsel, dat kun je invriezen.”

Koning’s Snacks heeft een mal laten maken van hun bewierookte eierbal. “Met onze bekende en lekkere ragout-vulling en traditionele korst”, legt Robert uit. “Mensen kunnen dan thuis een ei koken, pellen, die in de mal stoppen, even aandrukken en dan in de frituur gooien.”

De eierballen zijn drie maanden houdbaar in de vriezer. Klikkerdeklik hier voor meer info.


Psst, hier meer afleiding: