Eindelijk een foodfestival op de vetste spot in Stad

Als er al in Sleen een foodfestival plaatsvindt, dan kunnen we wel stellen dat de hype over z’n hoogtepunt heen is.  Dan kun je in onze ogen alleen nog scoren met iets speciaals. Denk aan een vette spot in Stad, zoals het Noorderplantsoen.

In het Noorderplantsoen rondom de vijver bij café Zomers wordt druk opgebouwd. Toiletten, barren, foodtrucks, alles. Begint Noorderzon eerder dit jaar? Nee joh! Foodfestival De Culinaire Verleiding gaat morgen van start.

Het zoveelste foodfestival

De Culinaire Verleiding stond afgelopen twee jaar in het Ebbigekwartier. Daar wordt nu gebouwd, dus heeft het een plekje gescoord in ’t plantsoen. Lekker weer, beetje hangen met je vrienden en dan ook nog eten en drinken binnen handbereik hebben. Hoe chill!

Zeker wel relaxt, maar er hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Want laten we wel wezen. De amateurkoks in de foodtrucks bereiden eten, dat weinig kost om te maken. Daar merk je als klant niet zo heel veel van. Kleine porties voor vaak veel te veel geld.

Noorderplantsoen

De buurtbewoners van het Noorderplantsoen zijn niet zo blij met de komst van De Culinaire Verleiding. Volgens hen zijn de zware foodtrucks slecht voor het gras en al helemaal een ramp voor de wortels van de bomen.

Noorderzon is een van de weinige festivals die tot nu toe dit soort culinaire fratsen mocht uitvoeren in ’t plantsoentje. Daarom maakt de buurt zich zorgen. Tegenover Dagblad van het Noorden spreekt de voorzitter van de parkcommissie, Elias de Haan, zich hierover uit.

“De tentjes bij Noorderzon zijn veel minder zwaar dan de foodtrucks die eten serveren tijdens De Culinaire Verleiding. Bovendien hebben de organisatoren van dit foodfestival geen ervaring met het Noorderplantsoen.”

Gemeente trekt zich niets van buurtbewoners aan

De buurtbewoners hebben zeker een punt. Gemeente Groningen vindt het geen probleem. Het foodfestival staat tenslotte gewoon op de verharde delen van het plantsoen. Niet op het gras en niet op de wortels van de bomen. Daar valt ook wel wat voor te zeggen.

De Culinaire Verleiding gaat dus gewoon door. Hopelijk maken ze er een tof weekend van, want onze buik begint langzaam aan vol te raken van foodfestivals.

Ga het gesprek aan ( comments)