Elders immens populaire ‘De Pizzabakkers’ opent in voorjaar deuren aan Nieuweweg

Foto: De Pizzabakkers

Zaken komen, zaken gaan. Maar voor een fijne Italiaanse toko zal altijd plek blijven bestaan. Het in andere Nederlandse steden populaire ‘De Pizzabakkers’ komt namelijk naar Stad. Ambachtelijke houtovenpizza’s, een goed glas prosecco en huisgemaakte limoncello.

Eigenlijk is het een klein wondertje dat De Pizzabakkers nu pas naar het Groningse komt. De formule is al in elf steden te vinden en als zelfs Zwolle daarbij staat wordt het de hoogste tijd dat ook wij binnenkort kunnen genieten van de keten die ooit als buurtrestaurant in Damsko begon.

‘Beste deeg en lekkerste prosecco’

De oprichters hadden moeite om in Amsterdam een écht goede pizza te vinden. “Dat was een hele opgave. We besloten dus maar zelf een restaurant te beginnen,” aldus medeoprichter Margreet Leguijt. “We aten bij letterlijk elke pizzeria in Amsterdam, volgden een pizzabakkersopleiding en twistten over het beste deeg en de lekkerste prosecco.”

De nieuweling in Stad heeft zowel een lunch- al dinerkaart. Daarop bijna louter verse producten. “We gebruiken verse ingrediënten die we zorgvuldig kiezen, zoals de tomaten voor onze huisgemaakte tomatensaus, buffelmozzarella, hammen en worsten van familiebedrijven uit Italië.”

Wakker maken

De kaart is dan ook een mix van klassiek en modern, maar wel typisch Italiaans. De pizza met Italiaanse venkelworst – finocchinoa – en de Sgroppino met citroenijs, wodka, prosecco en de huisgemaakte limoncello kun je bijvoorbeeld de tikker van dit stukje iedere nacht voor wakker maken.

De Pizzabakkers wil in het voorjaar van 2022 haar deuren openen aan de Nieuweweg 4, net buiten de Diepenring. Hier zat tot voor kort Piepers & Rund, maar zij zijn alweer uit het Groningse horecalandschap verdwenen.

Psst, hier meer afleiding: