EM2 houdt terras voorlopig dicht: “Het voelt met de oplopende besmettingen niet helemaal goed”

Makkelijk was de keuze niet voor Chris Garrit, eigenaar van EM2, de evenementenlocatie op het Suikerunieterrein. Maar de toko en dus ook het terras blijven voorlopig gesloten. De situatie in de ziekenhuizen en de regelgeving vanuit landelijke en lokale overheid zijn daarvoor de belangrijkste redenen.

“Mijn zusje werkt in het ziekenhuis. Ga maar eens kijken in het Martini of UMCG.” Chris is er duidelijk over. Hij kan de gedeeltelijke openstelling van de horeca niet rijmen met de situatie in de ziekenhuizen. Daarnaast heeft hij ook weinig goeds over voor de richtlijnen. “Je mag nog geen vlaggetje ophangen, geen muziekje draaien. Het moet vooral niet gezellig zijn.”

Politieagentje

De regelgeving drukt inderdaad zwaar op horeca-eigenaars. Vanuit het hele land sijpelen steeds meer berichten binnen van met name cafés die hun terras nog even in de schuur laten staan. Binnen de gemeentegrenzen blijft bijvoorbeeld ook De Engelstede in Engelbert dicht. Het kan eigenlijk financieel niet uit ‘open’ te gaan. Daarnaast is het gevoel van veel uitbaters dat ze meer politieagentje dan trotse barkeeper zijn.

Storm

EM2 zou op 7 mei weer opengaan. Die datum gaat sowieso een streep doorheen. Chris wacht af tot de storm gaat liggen: “We laten ons niet als klein kind behandelen door de overheid. Dit is niet waar wij voor staan.” En dat terwijl het terras al voor meerdere dagen helemaal volgeboekt was.

Respect

In reacties op sociale media is er vooral heel veel respect voor de keuze van Chris. “Echt een ontroerend en respectvol besluit! Getuigt van groot verantwoordelijkheidsgevoel! Diepe buiging,” schrijft ene Annemiek op Facebook. Heeft Chris een punt? Laat het weten in de comments.

Psst, hier meer afleiding: