En de winnaar is… niet het meisje dat eierbal eet van de stoep voor HOEK

 

Rond half twee is het niet meer te doen voor HOEK. De massa dronken eerstejaars loopt ons onder de voet. De schaal met eierballen is niet meer veilig. De filmapparatuur ook niet. Tijd om te nokken. De eierballen eetwedstrijd met als prijs een sexy schoonmaker gaat ten onder aan zijn eigen succes.

Nou ja, niet helemaal. Want op maandag hebben veel studenten zo snel mogelijk een eierbal gegeten in de hoop een schoonmaakster te winnen. En ook op woensdag, tijdens de kroegentocht van de Keiweek, hebben tientallen studenten en Stadjers zo snel mogelijk de eierbal verorberd. Met soms erg onsmakelijke situaties tot gevolg.

De schoonmaakster gaat naar…

Zoals bij twee studentenmeisje, met typische hese stem en moeilijke rrrrrr. Nog nooit hebben ze een eierbal gegeten. En dan ook nog eens zo snel mogelijk in zatte toestand. Dat is een behoorlijke opgave. Maar ze strijden. Keihard. Zelfs het stuk eierbal dat op zo ongeveer de meest belopen stoep in Stad valt, wordt opgegeten.

Ondanks de dappere poging, en de 9 voor vlijt en moeite, winnen de meiden niet. Wel hebben ze een nieuwe favoriete snack ontdekt. Is ook wat waard. Maar de prijs van de avond gaat naar Eric. In 22 seconden de hele bal weg. Eric heeft zijn telefoon nog niet opgenomen en weet officieel nog van niets. Maar je hebt gewonnen. Heuh!

Video: Lesley Pietens – presentatie en montage: Stefan Bleeker – de eierballen zijn Van Genieten, aangeboden door HNG-Food Groningen

Groningen eierbal

Psst, hier meer afleiding: