Enorme snelteststraat bij Stadslab op Suikerterrein om Groningen een beetje te openen vanaf ongeveer nu

De sneltestlocatie in aanbouw op de Suiker

Het kabinet heeft een ‘go’ gegeven voor een breed scala aan testevenementen vanaf nu. Voorwaarde is wel dat de bezoekers een negatieve coronatest kunnen overhandigen en daar zijn al de nodige voorbereidingen voor getroffen. Zo is op het Suikerunieterrein op het terrein van en in samenwerking met het Stadslab een enorme sneltestlocatie geopend om de samenleving in Stad weer een beetje te openen.

Voetbalwedstrijden, festivals, museumbezoek, zakelijke congressen en meer van dat kunnen deze maand weer in Groningen. Bezoekers kopen op de ouderwetse manier een kaartje voor het evenement en moeten vlak voor het evenement een coronatest doen. Dat kan niet bij de GGD omdat die dienst zich niet leent voor prettesten. Daarom heeft het Ministerie van Volksgezondheid een andere partij aangewezen om deze testen af te nemen. Het bedrijf dat landelijk opereert heeft dus ook in Groningen een enorme testlocatie geopend en wel op De Suiker.

Zo werkt het dadelijk

Als de testuitslag negatief is, krijgt de bezoeker een groen vinkje in de corona-app op de telefoon waarmee de deuren voor FC Groningen, het Groninger Museum, Donar of bijvoorbeeld een concert in Vera opengaan.

Het is nog niet duidelijk welke evenementen in Groningen zich hebben aangemeld voor deze test om de samenleving weer wat lucht te geven. Maar dat zal vast snel gecommuniceerd worden. Zeker is in ieder geval dat de wedstrijd PSV tegen FC Groningen over anderhalve week met een paar duizend man publiek wordt afgewerkt middels deze mogelijkheid. Oh ja, en bij de evenementen gelden nog steeds maatregelen als de 1,5 meter afstand.

Lees meer op NOS.nlof op de site Testenvoortoegang.nl, daar kun je ook direct een testafspraak inplannen

Psst, hier meer afleiding: