Enquête | Student uit Utrecht onderzoekt anti-Fries sentiment: ‘Kunnen jullie helpen?’

In koeienletters werd eind 2020 graffiti aangebracht op het pand van Bernlef, de Friese studentenvereniging in Stad. (Foto: Judith Jasper – Twitter)

Maar natuurlijk Renaldo. En wat leuk dat je Sikkom benadert bij hulp voor je onderzoek. Verder geen idee of er een anti-Fries sentiment leeft bij onze lezers. Dat zal de enquête moeten uitwijzen.

“Ik las een artikel over de afkeer tegen alles wat Fries is,” licht de student journalistiek toe. Het artikel gaat over fans van Cambuur Leeuwarden die niets moeten hebben van de manier waarop SC Heerenveen zich dertig kilometer verderop manifesteert als Fries exportproduct.

‘Identiteit interessant thema’

“Ik moet een multimediaal verhaal maken en ik vind ‘identiteit’ een interessant thema. Toevallig had ik in mijn netwerk een anti-Fries, maar naast tekst heb ik ook data nodig.” Hoe toevallig dat is, is natuurlijk de vraag. Renaldo wil graag in beeld brengen waar (eventueel) andere anti-Friezen wonen en waarom ze zichzelf zo noemen.

Omdat ook wij ooit gestudeerd hebben en onderzoeken moesten doen willen wij deze student met liefde helpen. Klikkerdeklik om de enquête in te vullen.

Psst, hier meer afleiding: