Enquête | Wat doe jij als de winkels eindelijk weer helemaal open zijn: regelmatig de straat op om te shoppen of alle bestellingen online?

Herestraat
De Herestraat pre-corona

Als straks de winkels weer helemaal open zijn, wat gebeurt er dan? Stromen de winkelstraten vol met winkelend publiek? Of is iedereen zo gewend geraakt aan online dat de fysieke toko’s worden gemeden?

We zijn erg benieuwd of er in onze regio een duidelijk tijdperk vóór corona en ná corona te zien zal zijn. Of misschien juist niet. Het kan maar zo zijn dat we binnen mum van tijd weer doen alsof het februari 2020 is en corona nooit bestaan heeft.

Verenigd Koninkrijk

De beelden van de deze week in Londen geopende pubs gezien? Ondanks temperaturen rond het vriespunt zochten de Engelsen massaal het terras op. Het Verenigd Koninkrijk behoort wereldwijd inmiddels tot de koplopers op vaccinatiegebied en is begonnen met het heropenen van de economie. Ook de winkels zijn weer ‘gewoon’ open.

Enquête

In opdracht van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant houdt Enigma Research deze week een enquête om antwoorden op een aantal vragen te krijgen. Het gaat dan met name over ons aankoopgedrag. De vragenlijst is hier in te vullen. Aanstaande zaterdag worden de resultaten gepubliceerd.

Psst, hier meer afleiding: