Er is een maf houten paard gespot op de Grote Markt

Paard

Van dinsdagavond tot in de loop van woensdag stond er een houten paard op de Grote Markt. Een Trojaanse inval? Loopt er nog een houten ruiter rond in Stad? Het is redelijk mysterieus allemaal en inmiddels is het beestje weer weggehaald.

In eerste instantie gaf het edele dier gemixte signalen. Eerst wenken met de tekst ‘JOEHOE’ en een bossie vrolijke roze bloemen, maar je nieuwsgierigheid vervolgens keihard afstraffen met de boodschap ‘What are you looking at‘. Toch heeft het houten gevaarte meer te vertellen dan dat.

Peerd met een boodschap

Zo zijn er diverse bordjes op het dier gemonteerd. Het zijn boodschappen over seksuele vrijheid, ongelijkheid tussen de seksen, maar ook over depressie, dikke mensen en lichaamshaar. Redelijk uiteenlopende onderwerpen. Maar wat ze gemeen hebben, is duidelijk de maatschappijkritische toon. Kortom: een peerd met inhoud.

Houten paarden met inhoud, dat doet toch denken aan Troje. Toch is er nog geen melding van groepen bloeddorstige Grieken in het centrum, laat staan Brad Pitt met blonde manen en harnas. Wie er wel verantwoordelijk is voor deze actie, blijft tot dusver onduidelijk.

#Paardenparade

Enige clou: de posters. Die zijn namelijk naast het paard ook op andere plekken in Stad gespot en bevatten allen de tekst ‘The Revolution will not be televised‘, vergezeld door #Paardenparade. Maar na even zoeken met het grote Google-zoekmachineapparaat, komen we niet verder dan een kunstenaarscollectief uit Alkmaar die Paarden maakt. Niks, nada, noppes over Grunn.

Kortom: we duiken erin en houden u op de hoogte. En zie je nou zelf iets mafs in de stad, deel het dan even met ons. Dat kan heel makkelijk via de ‘Dump hier je meuk-knop’ rechtsboven op onze site. Alvast bedankt!

Ga het gesprek aan ( comments)