Er komt een gratis wekelijks hardloopevenement in Groningen: Parkrun

Incoming: Parkrun Groningen, een nieuw wekelijks hardloopevenement in en rondom het Stadspark. De route is 5 km lang en deelname is gratis. En helemaal chill: je tijd wordt geregistreerd.

Parkrun, een Britse uitvinding en nu al een hit in 1.400 steden verdeeld over 20 landen, al hoort Nederland daar niet bij. Althans, nóg niet. De organisatie is namelijk overgevlogen vanuit Engeland, heeft het Stadspark goedgekeurd en mogelijk start Parkrun Groningen al in februari 2020. Heuh!

Parkrun

En mocht het boeltje straks up and running zijn – ha, woordspeling – dan kunnen Groningers elke zaterdagochtend een route van 5 kilometer afleggen. Het verschil met zelfstandig een rondje waggelen? Bij Parkrun heb je een echte start en finish, loop je een uitgestippelde route én worden de tijden bijgehouden.

Plus: rennen met gelijkgestemden is misschien een figuurlijke schop onder de aars voor veel mensen. Spreek bijvoorbeeld met iemand af om volgende zaterdag weer te gaan, zodat je niet als een aardappel in je nest blijft liggen. Als stok achter de deur, zeg maar.

Mooi initiatief

Wat de Parkrun nog mooier maakt, is dat deelnemers geen knaak hoeven af te tikken. Dat is mogelijk door de vele vrijwilligers. Bovendien kunnen ze toch gebruikmaken van bijvoorbeeld tijdsregistratie omdat ze gefinancierd worden door de Britse organisatie. Vet lief, toch?

Parkrun is voor lopers van alle niveau’s, voor hollers van alle leeftijden en moet de drempel om te bewegen verlagen.

Nogmaals, het is onzeker wanneer de boel in Grunn start, maar gemeente Groningen heeft inmiddels al toestemming verleend om het wekelijkse ren je rot-rondje te organiseren.

Iets voor jou, zo’n Parkrun? Laat het weten in de comments op Facebook!

Psst, hier meer afleiding: