Facebookevent ‘Kratzitten in Plantsoen’ (als protest tegen drooglegging) gaat hard

politie

Omwonenden ervaren overlast van het Noorderplantsoen. Dat is niet leuk en daar moet wat aan gedaan worden. Door bijvoorbeeld de lastpakken hard aan te pakken. Maar de gemeente kiest ervoor om het alcoholverbod te gaan handhaven.

Dat betekent dat vanaf 1 juli boetes worden uitgedeeld als je met een pilsje, wijntje of borreltje in het plantsoen zit. Dat ‘law and order’-besluit van de burgemeester valt bij heel veel mensen niet in goede aarde en dat is een understatement. Het slaat ook nergens op: tienduizenden goedwillenden straffen en hun verzetje afpakken omdat een klein groepje overlast veroorzaakt. Maar zo rolt de nieuwe burgemeester kennelijk.

‘Genante burgervader’

Om het besluit van de burgervader aan te vechten heeft Studentikoze pretkiekjes voor tieners en eenverdieners een Facebookevent aangemaakt voor 30 juni: Kratzitten in het Noorderplantsoen: Nu Kan Het Nog. In de details van het evenement staat verdere uitleg:

“Lekker zuipen in het Noorderplantsoen? Genante burgervader denkt daar anders over. Vanaf 1 juli verbiedt de gemeente Groningen de consumptie van alcohol in het mooiste park van Nederland, de achtertuin van de studerende mens.

Kratje de man, de dag voor het verbod. Alsof je iets te doen hebt.”

Hier sluiten wij ons graag bij aan. Dus, koop dat kistje bier en kom gezellig met ons, op anderhalve meter afstand, borrelen in het Plantsoen. Nu het nog kan.

Klikkerdeklik hier voor meer info of om je aan te melden.