FC brengt licht in duisternis tijdens herdenkingsweekend

Foto: Andy Zuidema (Studio Gambar)

2021 zal voor veel mensen geen makkelijk jaar zijn geweest. Het kalenderjaar werd grotendeels beïnvloed en gekenmerkt door het coronavirus en alles wat daaruit voortvloeit. Laat staan dat je iemand in je omgeving hebt verloren. Daarom herdenkt FC Groningen, zoals ze dat ieder jaar doen.

De club, die op dit moment helaas geen publiek mag ontvangen, zal komende zondag (12 december) rond het laatste thuisduel van dit jaar tegen Feyenoord traditioneel de supporters eren die ‘ons’ dit jaar zijn ontvallen. Spelers en staf van beide ploegen beginnen het ‘in memoriam’ duel met een minuut applaus. Ondertussen zullen de namen van de overleden supporters op de LED-boarding rondom het veld worden getoond. Ook zijn de beeltenissen van de supporters op de videoschermen te zien. 

Applaus en fakkels

FC Groningen heeft in de hoek van het stadion een speciale plek gereserveerd waar supporters iets kunnen achterlaten voor hun overleden dierbare. Supporters zijn deze week tot en met aanstaande vrijdag dagelijks tot 17.00 uur welkom in Euroborg om een aandenken neer te leggen op de speciale gedenkplaats.

Net als afgelopen seizoen wordt tijdens een liveshow op YouTube voorafgaand aan het duel met Feyenoord uitgebreid stilgestaan bij de traditie van FC Groningen. Vlak voor de start van de minuut applaus zullen langs de rand van het veld fakkels worden ontstoken.

Psst, hier meer afleiding: