Feestje in de trein met dank aan de machinist van Arriva

Arriva twee Joram

Laatste schooldag achter de kiezen. Ergens in Oost-Groningen. Drank in de pokkel, borrels in de tas en zin in feest. Wat doe je dan? Met al je klasgenoten de trein naar Groningen pakken en rocken tot ver voorbij het ochtendgloren. Maar eerst Arriva overleven.

Rene zit in afgelopen donderdag in de laatste trein van Winschoten naar Groningen tussen het feestgedruis. Mooi wel. Maar hij is bang dat het eindigt zodra een van de gasten de conducteur opzoekt. Hij heeft een kaartje gekocht en gecontroleerd worden, zal hij. Niet zo slim, denkt Rene op dat moment. “Dat was vragen om een reprimande, de kat op het spek binden. Einde feestje, boete rijker.”

Rondje voor de machinist van Arriva

Maar tot Rene’s grote verbazing tettert de stem van de gast eem later door de speakers van de trein. “Yooooo je kunt je kaartje weggooien. De conducteur komt niet. Maar mijn ticket is wel gecontroleerd. Heuh!” Dat loopt met een sisser af. Het feest gaat door, maar er ontbreekt iets. Het is gezellig. Er is drank. En stad, met al haar nachtelijke verleidingen, komt steeds dichterbij. Er is alleen geen muziek.

Omdat de machinist zo aardig is, baant de gast van het kaartje weer naar voren, dit keer om muziek aan te vragen. Het lukt. Spotify knalt via de telefoon van de gast door de speakers in de trein. De discotrein is aan. Helemaal als de machinist er nog een schepje bovenop gooit en het licht aan en uit zet op de maat van de tracks. Er is te vaak gezeik met Arriva, maar dit is dan wel weer prachtig. Kudos voor de machinist.

Maak je ook wat bijzonders mee, heb je een hilarische foto, of een filmpje dat meer mensen moeten zien? Inzenden via Dump je Meuk is leuk – Foto’s zijn van Joram Krol – check zijn Facebookpagina voor meer vette platen van Stad

Ga het gesprek aan ( comments)