Finalisten beste sushi-restaurant van Stad bekend

Begin oktober lanceren OOGTV, Horeca Groningen en Sikkom de verkiezing: ‘Wat is het beste sushi-restaurant van Stad?’ Dit omdat de Consumentenbond Groningen is vergeten bij de landelijke sushi-test. Inmiddels zijn de stembussen gesloten en zijn de twee restaurants bekend die doorgaan naar de finale op 14 december.

Volgens de kiezers zijn Imono en Sushi Mall met afstand de beste spots voor goede sushi in Stad. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn. Wie dat is als het gaat om beste sushi van Stad? Dat wordt maandagavond 14 december bekend gemaakt.

Finale met driekoppige jury

De driekoppige jury, bestaande uit: Joost van Keulen (wethouder), Rosa Timmer (columniste en journaliste) en Ronald de Bont (De Zwarte Raaf – Kapper, Barbier en Barbershop), proeven en testen dan de sushi van beide finalisten. Aan het einde van de proeverij en na juryberaad wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het winnende restaurant krijgt een ‘big ass’ beker en mag zich het ‘Beste sushi-restaurant van Groningen 2015’ noemen. Een hele eer natuurlijk. Maar er worden op die avond meer winnaars bekend gemaakt. Heel veel mensen hebben gestemd op de poll en hun email achtergelaten. Er worden drie keer twee ‘all you can eat’-bonnen weggegeven onder de kiezers op de poll bij een van de beste sushi-restaurants van Groningen.

De finale is niet toegankelijk voor publiek. Helaas. We zetten de drie juryleden achter een tafel. Zetten de tafel vol met sushi en richten een stuk of wat camera’s op de smukkelende en smakkende juryleden. Oftewel, er verschijnt een filmpje van de verkiezing op OOG en op Sikkom.

Psst, hier meer afleiding: