First Dates Battles in Groningen: blind-daten en pubquizzen tegelijk

Op 20 januari is er iets puiks in Groningen: First Dates Battles! Dat is blind-daten en dan direct met je partner in een pubquiz tegen andere koppels strijden. Zo leer je elkaar vet snel kennen, is de gedachte erachter.

Jep, First Dates Battles. Klinkt bekend in de oren, niet waar? Komt omdat het eerste gedeelte van die naam hetzelfde is als die van het retesuccesvolle BNNVARA-programma First Dates.

Waarbij wildvreemden onder toeziend oog van de camera ongemakkelijke gesprekken met elkaar aangaan. Stukkie plaatsvervangende schaamte 3.0, kun je wel stellen. Heerlijk.

First Dates Battles

Hoe dan ook: de organisatie van First Dates Battles heeft zich laten inspireren door het programma, maar laat de camera’s achterwege. In plaats daarvan gooien ze eem een pubquiz in de mix. Hoppah, waarom ook niet.

“In onze omgeving hebben wij gemerkt dat veel mensen wel mee zouden willen doen. Echter, de drempel om mee te doen is ietwat hoog. Onder andere omdat de dates gefilmd worden”, legt Luuk van First Dates Battles uit. “Daarom geven wij hier onze eigen twist aan.”

De organisatie koppelt de deelnemers aan elkaar op basis van een ingevulde vragenlijst. Tijdens de date worden de duo’s dan direct voor de leeuwen gegooid en strijden ze tegen andere stelletjes in een pubquiz. Zonder camera’s, welteverstaan.

20 januari is het zover. Battleground: Café Hoppe – De Drie Gezusters. Meedoen kost 20 pietermannen, inclusief hapje en drankje, en de winnaars krijgen een activiteit cadeau om te doen tijdens de tweede date.

Goede doel

Nog niet overtuigd? Weet dan dat de opbrengst naar het goede doel gaat: het project Voor Elkaar van Humanitas. Daarmee probeert de stichting mensen die moeilijk contact maken met elkaar te verbinden.

Link naar het Facebook-event: hierrrrrrr jong
Link om jezelf of iemand anders op te geven: hiero

Ken jij een wijsneus die wel een date kan gebruiken? Tag hem of haar in de comments op Facebook! Wordt vast op prijs gesteld.

Psst, hier meer afleiding: