Frituurloop: win een jaarvoorraad frikandellen met de snack- en quiztocht langs vijf cafetaria’s

Foto van ANP

Er zijn drie dingen die menigeen overeind houden in deze lockdowntijd: snacken, quizzen en wandelen. Bar Smoke combineert die gemene delers met de Frituurloop op 27 en 28 februari met als hoofdprijs een jaarvoorraad frikandellen.

“Snacken, drankje doen en die calorieën eraf wandelen met een prachtige wandeling door Stad”, vat Bojan van Smoke de Frituurloop samen. De route beslaat ongeveer zes kilometer en voert langs de haute cuisine van de Groninger frituurwereld, denk bijvoorbeeld aan Cafetaria Koning.

Coronaproof

“In totaal doen vijf cafetaria’s mee. Bij elke snackbar kun je een andere snack halen en krijg je een formulier met quizvragen”, aldus Bojan. “Daarmee kun je verschillende prijzen winnen. De hoofdprijs is een jaarvoorraad frikandellen.”

De Frituurloop wordt uitgesmeerd over twee dagen met twee shifts per dag. De eerste start om 12:00 en de tweede om 15:00 uur. Bojan: “We houden uiteraard rekening met de cornamaatregelen. Zo geldt een maximum van twee personen per aanmelding.”

Meer info over de Frituurloop

Deelname kost vier euro. Niet veel geld om locals te supporten. Voor dat geld doe je ook nog eens mee aan de quiz en krijg je korting op drankjes en snacks bij de deelnemende frituurmeisters.

Klikkerdeklik hier voor meer info.

Psst, hier meer afleiding: