FLFL is nieuw in Groningen en nu al dé spot voor huisgemaakte falafel

flfl

Eindelijk een degelijke falafel-toko in Groningen! FLFL is net nieuw en nu al dé spot waar je huisgemaakte falafel, shakshuka en meer lekkers haalt. Wij gingen eem langs om te testen. Nomnomnom.

Helemaal onbekend met de falafels van eigenaren Jesse en Daan zijn we niet. Die boys staan namelijk al best een tijdje op de markt met hun zogenaamde falafelfiets. Elke dinsdag en vrijdag. Maar nu, na een crowdfund-actie en een flinke verbouwing, zijn het twee trotse vaders van een permanente falafelshop in de Oude Kijk in ’t Jatstraat: FLFL. Want who needs klinkers?

FLFL

Bij binnenkomst zitten de mannen aan een oude tafel, middenin de shop. Direct een vrolijk “Goeiemorgen”, in koor. Wat opvalt, is de hippe en industriële look van de toko. Nice hoor. Komt door een strak en simpel interieur, gecombineerd met een warme uitstraling door bijvoorbeeld een bakstenen muurtje. “Die komt uit de zestiende eeuw”, vertelt Jesse trots. “Kwam gewoon onder een gestuukte muur vandaan.”

Verder een aantal planten, een counter met hippe stoeltjes om naar het langslopende volk te turen en een gloednieuwe keuken. “Daan heeft een hele hoop zelf gedaan”, zegt zijn broer, die toevallig ook bij de heren op bezoek is. “Van een muurtje metselen tot betegelen, noem het maar op. Terwijl Jesse ondertussen al het papierwerk deed, met vergunningen en alles.”

Kleine kaart

Jep, de jongens hebben drukke tijden achter de rug. De nieuwe tent verbouwen en tegelijkertijd ook nog de falafelfiets draaiende houden. Maar het is gelukt. De keuken is in gebruik, hoewel er toch nog een bordje hangt met ‘Wij zijn aan het proefdraaien‘.

“Ach, proefdraaien”, zegt Jesse. “We zijn gewoon open, hoor, maar moeten de kaart nog compleet maken. Op dit moment hebben we falafel en shakshuka, maar dat willen we de komende weken uitbouwen naar ongeveer vijf vaste gerechtjes en één wisselende. Zoiets.” Klinkt goed. Doe mij maar een falafel-wrap. Sowieso een goede keus, weet ik nog van mijn bezoek aan de falafelfiets.

Spot on

En ja hoor: wederom spot on. Hoe ze het doen, is een raadsel. Maar misschien heeft het iets te maken met Jesses tijd in Israël. “Het idee komt bijna één op één daar vandaan. En hoewel ik eerst nog wel met een soort Hollandse versies experimenteerde, hebben we uiteindelijk besloten om het bij de originele gehouden. Zo zijn ze het allerlekkerst.” Prima, niks meer aan doen.

Kortom: FLFL is een echte aanrader. En heb je geen tijd om er te lunchen? Geen probleem, want ook de falafelfiets blijft in gebruik en staat op dinsdag en vrijdag op de Vismarkt. Kun je ook gewoon eem langs.

FLFL
Oude Kijk in ’t Jatstraat 44
Dinsdag t/m zondag open van 11:30 tot 19:00

Ga het gesprek aan ( comments)