Foo Fighters op nieuw driedaags festival in Stadspark Groningen?

https://www.youtube.com/watch?v=tQh609EAVao

Wat een festivalnieuws deze dagen. Incoming: Stadspark Live met Anouk en Sting. En eind augustus nog een dikke fuif in Stadspark. Dat hadden we al uitgevogeld. Nu weten we dat het zelfs gaat om een meerdaags festival gaat met hele grote artiesten. Denk aan het kaliber Foo Fighters.

Philippe Hes van 4PM Entertainment uit Amsterdam bevestigt tegenover Dagblad van het Noorden dat vanaf 31 augustus een meerdaags festival organiseren in het Stadspark. Er wordt gemikt op 30.000 bezoekers, verdeeld over meerdere podia. Om deze aantallen te lokken, moet er wel een goede line-up staan. Dat weet Philippe ook.

“Grote namen”

Met 4PM organiseert hij ook Kingsland op Stadspark en daar komt een vergelijkbare massa op af. Al die mensen komen voor de gezelligheid, maar vooral vanwege de keur aan dj’s van wereldfaam die je verder maar zelden zit in Stad. Dat moet met het festival eind augustus ook gebeuren. “Het wordt een festival met hele grote namen.”

Foo Fighters – Glastonbury Festival 2017 – via Youtube

Een van die namen die hardnekkig rondgaat op betrouwbare wandelgangen is de Foo Fighters, de retepopulaire band van oud Nirvana-drummer Dave Grohl. Maar daar wil Philippe helaas nog niks over zeggen. “Daar zeg ik geen nee en geen ja op. Het nieuwe festival in Groningen krijgt diverse muziekgenres en meerdere grote podia.”

Ontwikkelfase

Komt omdat het nog in de ontwikkelfase zit. Het nieuws is eigenlijk iets te vroeg naar buiten gekomen (sorry!). In februari maakt 4PM alles bekend. Voor nu moeten we het doen met de belofte van Philippe: “Het wordt een popfestival dat er nu nog niet is in het Noorden.” Driemaal heuh en een broodje bapao voor al dit festival-nieuws!

Stadspark met Bevrijdingsfestival

Psst, hier meer afleiding: