Food Matterz Café – Nieuwe spot voor speciaalbier, lunch en meer

Food Matterz

Een nieuwe lunchroom/delicatessenzaak in de Oude Ebbingestraat: Food Matterz. Nu nog volop in de verbouwing, straks dé plek voor speciaalbieren, bijzondere wijnen, kazen en meer delicatessen. En wie weet een nieuwe borrelspot aan het water.

Opening Soon, Food Matterz Café, november 2017′, prijkt er op de deur. In het pand zat voorheen Zaal, een suède- en leerzaak, maar die is verhuisd naar één deur verder. Twee bouwvakkers nippen rustig aan een kop koffie. Er moet nog veel gebeuren in het pand aan de Oude Ebbinge en een van de mannen geeft het telefoonnummer van eigenaar Hennie de Haan. “Die kan je vast meer vertellen.”

Lunchcafé en delicatessenzaak

Dus, Hennie, half lunchcafé, half winkel? “Nou, eerder een héél lunchcafé en een hele delicatessenzaak!” De nieuwe toko wordt dus een soort combo van borrelspot, lunchplek en lekkernijenshop. “Want wat is er nou mooier dan advies op het gebied van delicatessen bij je biertje of wijn”, weet de eigenaresse mooi te verkopen.

Denk vooral kaas, tapenades en meer van dat. Maar ook speciaalbier en smaakvolle wijnen. “Food Matterz gaat voor de totale beleving”, voegt ze eraan toe.

En zoals de naam al doet vermoeden, wordt het een winkel met een bewuste inslag. Brood van een lokale bakker, biologische koffie. Eigenlijk zijn alle producten gekozen op basis van kwaliteit en ambacht. Kort gezegd: eten doet ertoe.

Terras aan het water?

Het is een goede plek, daar aan het einde van de Oude Ebbingestraat. Naast het pand is ruimte voor een bescheiden terras, bovendien zat potentie voor een borrelspot aan de Diepenring. “We focussen ons eerst op de binnenkant van de zaak”, zegt Hennie. “Maar voor aankomende zomer zijn we zeker bezig om de mogelijkheden te verkennen.”

Wanneer Food Matterz begin november de deuren losgooit, gaan wij er sowieso een kijkje nemen. Speciaalbiertje drinken, stinkkaasje eten, je kent het wel. Kortom: tof initiatief, dus lama komen!