Fun fact: voor een nieuwe zonnebril duik je naar de bodem van het Stadsstrand

Puik weer, Stadsstrandje vol. Logisch. Het stukje Stad is de afgelopen jaren gepimpt en inmiddels verworden tot de ultieme relex- en flaneerspot. Maar het blijkt ook een stek waar menig student en Stadjer z’n bril verliest.

Zo ook Willem Straat. En niet zo maar eentje, nee, nee, een dikke Ray-Ban mienjong. Zo de plomp in. “Ik liet hem erin vallen”, zegt hij, “maar gelukkig bood Esther Sikkens aan hem eruit te vissen.”

Goeie timing

Dikke portie geluk dus, voor Willem. Ten tijde dat hij klunzig zijn hippe shades de stadse zwemspot in laat glijden, is de ultieme hulp gewoon aanwezig.

Esther en haar partner in crime fiksen het wel even. In vol duikornaat. En wat blijkt? Willem is niet de enige die zijn oogbescherming tussen de golven liet vallen. Paar minuten op de bodem koekeloeren en de buit is binnen. Handvol zonnebrillen en een paar centen statiegeld.

Waarschijnlijk pas het begin, want de vlonder waarbij ze duiken, ligt er pas een paar weekjes. Met de hele zomer voor de boeg, is het vast niet de laatste keer dat de dames voor een treasure hunt gaan in het Oosterhamrikkanaal.

Psst, hier meer afleiding: