Funda loeren: kluis nodig om oud bankgebouw vol kluizen te kopen

Je hebt er zelf een goed gevulde kluis voor nodig. Maar dan kun je de centjes die (wellicht) over zijn wel weer veilig opbergen. Midden in de binnenstad staat namelijk een oud bankgebouw te koop. Een Rijksmonument uit 1863 aan de Jacobijnerstraat.

Het gaat om het oude kantoor van de Volkskredietbank, dat later opging in de Groninger Kredietbank (GKB), waar mensen met schulden terecht kunnen. Het pand ligt qua voorzieningen ideaal. Om de hoek fijne cafés zoals De Drie Uiltjes. En met de Appie op het Kwinkenplein op één minuut is een broodje bapao nooit ver weg.

Lekker stadstuintje

Eigen wijnkelder

Het interieur van dit – gelijkvloerse – appartement is uniek doordat diverse oude kluizen nog aanwezig zijn. Achter het huis ligt een fraaie en royale stadstuin. Daar kun je dan weer van genieten met een fijn glas Châteauneuf-du-Pape uit je eigen wijnkelder van dertig vierkante meter.

De zeer hoge plafonds van ruim vier meter geven een erg ruimtelijk gevoel. Hierdoor zijn er grote raampartijen aanwezig die voor veel licht van buiten zorgen. Alles ziet er qua afwerking luxe en authentiek uit. Er is duidelijk goed gezorgd voor dit pand.

Je hebt aardige armspieren nodig om de deur naar de keuken te sluiten
De wijnkelder ziet er gevuld vast een stuk aantrekkelijker uit

Wat het kost? € 650.000 k.k. Heb je wel wat bijzonders. Klidderdeklik hier om te kopen.

Psst, hier meer afleiding: