Gebroeders Saunders openen tattooshop in Groningen

Saunders

“Dit is Kempees, let maar op, hij wordt de beste tatoeëerder van Groningen”, glundert Dean Saunders in zijn nieuwe tattooshop aan de Gelkingestraat in Groningen. Begin maart is de opening, maar er moet nog erg veel gebeuren.

Met beperkte bewegingsruimte omdat alles nat van de verf  is, zitten Dean, Kempees en een bouwvakker op campingstoeltjes middenin de winkel. Eem pauze. De muren zijn net klaar, het plafond moet nog verlaagd worden en verder heerst er vooral leegte. “Het is echt een enorme verbouwing, de grootste die we tot nu toe gedaan hebben.”

Hartje Groningen

Tattoosaunders, zoals de shop officieel heet, zit al in zes steden. Groningen wordt de zevende stad waar de broers, die bekend zijn van The Voice, neerstrijken. “In Beverwijk hadden we al veel klanten uit Groningen,” legt Dean uit. “Daardoor speelden we al lang met de stiekeme gedachte om hier een zaak te openen.”

Een tijdje geleden hebben de broers op Facebook gevraagd waar ze een nieuwe vestiging moesten openen. Ook daar kwam Groningen als winnaar uit de bus. “Eigenlijk werd er alleen maar Groningen gezegd. En dat begrijp ik wel. Ik heb hier veel opgetreden. Groningen is echt een toffe en bruisende stad. We zijn erg blij.”

Saunders doet het aunders

Mooi die liefde voor Groningen, maar de flirt moet wel wederzijds zijn. Anders wordt het niks. Zeker niet in een stad waar op elke hoek zo ongeveer een tattoozaak met vaste klantenschare zit. Dan moet je hard je best doen om in de gunst te vallen. Dean weet echter zeker dat de lokroep van Tattoosaunders luid en mooi genoeg is.

Tattookempees

“Ik ben geboren in een tattoozaak, wist je dat? Het is mijn leven en we hebben een unieke formule. We werken hier met vier kunstenaars die elk hun eigen specialiteit hebben. De een is erg goed in kleur, de ander in letters. Bij andere zaken heb je vaak maar een tatoeëerder die alles doet,” duidt Dean. “Bij ons krijg je een specialist.”

Tattookempees

Hij neemt vervolgens Kempees als voorbeeld en laat op Instagram vol trots zijn werk zien. “Kijk, meer dan 600 likes voor deze tattoo en terecht. En wat dacht je van deze? Heb je ooit zoiets gezien?” Schiere tattoo na schiere tattoo vliegt voorbij op het scherm. De Groningse tattoowereld krijgt er een geduchte concurrent bij.

Naast de, volgens Dean, bijzondere werkwijze moet de shop ook opvallen door de uitstraling. “Het wordt een moderne winkel met een hedendaagse inrichting. Gericht op de jonge klant. Dat is ook van de redenen waarom we graag naar Groningen willen, studenten vinden ons fantastisch merken we in Enschede.”

Opening

Op 3 en 4 maart is de grote opening. Als het aan Daun ligt, wordt dat groots gevierd met veel feest en spectaculaire acties. “De bedoeling is dat er een positieve aardbeving komt.” Maar dat is nog ff afwachten. Op Facebook kun je in ieder geval op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ga het gesprek aan ( comments)