Geen rellende Syriërs in Duits Groningen

roningen rellen IS Olympique Marseille

Mensen: geen angst! Geen rellende Syriërs hier en Stad is niet geannexeerd door Duitsland. Laat dat duidelijk zijn, want op Facebook gaat een viraal filmpje rond waarin anders wordt gesuggereerd.

“Kennelijk zijn dit gevluchte Syriërs die in Duitsland in opstand komen omdat ze niet goed worden behandeld. Gebeurt overal in Europa, Frankrijk, Engeland??,” schrijft een Amerikaans meisje op de wall van een meisje uit Londen, bij de video die al meer dan 700.000 keer bekeken is.

Van rel in Stad naar boze Syriërs?!?

Het gaat om een filmpje van de rellen van afgelopen donderdag. Toen die dokwerkers uit Marseille even los gingen in Stad. Er wordt ook vermeld dat het gaat om een stad in Duitsland. Dat is dus niet het geval. We hebben even gebeld, feiten moet je checken, maar Groningen hoort nog steeds bij Nederland.

En het zijn ook geen Syrische vluchtelingen. Niet bang voor worden. Het was voetbaltuig. Veelal Algerijns, dat wel. Maar gewoon uit Europa. Dokwerkers uit Marseille. Supporters van de lokale voetbaltrots.

Update met reacties

Ze relden overigens ook niet omdat ze niet gastvrij werden ontvangen. De rode loper werd uitgerold. Een fuifje werd opgetuigd inclusief ballonnen in de clubkleuren van Olympique Marseille. Die jongens voelden zich juist ongelooflijk thuis.

Klik hier voor de link van het filmpje, en lees de reacties, zoals deze: “This happened at a German Beer Garden for Oktoberfest in the Netherlands….Muslim Males aggressively imposing Sharia Law onto residents and tourists.”

Met dank aan Christiaan Triebert voor de tip.

Update: Niet iedereen kan het draadje zien. Dan maar wat screenshots. Zoals een of andere Amerikaanse lokale Ton van Kesteren die het deelt op Facebook ( <– deze link werkt sowieso, want ‘bekend persoon’).:

Rellen Groningen Sikkom

Syriërs rellen Groningen

Sikkom rellen 2

Psst, hier meer afleiding: