Geen verwarde man met pistool in Noorderplantsoen. Ook geen schietpartij bij Noorderhaven

Via Whatsapp en andere social media gaat op dit moment een bericht rond dat in de omgeving van de Noorderhaven een brute schietpartij zou zijn geweest. De dader, volgens de melding een verwarde man, zou daarna richting het Noorderplantsoen zijn gevlucht. Dat is niet zo, bevestigt de politie.

Een tijd lang stromen de meldingen binnen. En ze worden al gekker. Twee man neergeschoten. Dader rennend, schietend en compleet verward richting Noorderplantsoen. BLIJF BINNEN! Dat werk. En het werkt. Zelfs een restauranthouder in de binnenstad vraagt naar informatie en zegt: “Voorlopig houd ik mijn bezorgers binnen.”

Paniekzaaier

Daarom maar eem contact opgenomen met de politiewoordvoerder. Die bevestigt dat er geen schietpartij is geweest. En dat wordt gesterkt door het spraakbericht van een getuige dat op hetzelfde moment binnenrolt.

De Groningse zag tijdens de avondwandeling een ongeluk gebeuren op de Noorderhaven. Omdat andere omstanders direct te hulp schoten, liep ze verder om eem later, na een klein ommetje, weer op dezelfde plek uit te komen. Ineens kwam een man op haar aflopen die nadrukkelijk waarschuwde: “Don’t go there. There is a man shooting“. Maar dat slaat volgens de getuige nergens op. “Het was alleen een ongeluk. Bizar dat dit nu al rondgaat in Stad.”

Ook een bevriende bewoner van een woonschip aan de Noorderhaven heeft niks meegekregen van een schietpartij.

U kunt veilig naar buiten

Nou ja, stom om zulke geruchten te verspreiden. Maar beter dat het gelul is. Kunnen de bezorgers weer op pad. Want sommige restaurants hielden die binnen vanwege dit gelul.

Psst, hier meer afleiding: