Gefixt! Zebrapad Herestraat heeft nu wél op- en afritten voor alles wat met wielen moet oversteken

Maandag werd er nog hard gewerkt (links, afbeelding via gemeente), dinsdag was het al klaar (rechts, afbeelding via Arjen)

Bij de gemeente Groningen denken ze misschien van niet, maar mensen in een rolstoel, met rollator of kinderwagen willen ook wel eens Stad in. Het liefst zonder hindernissenparcours. Na de gewijzigde voorrangssituatie op de kruising met het Gedempte Zuideridep ontstond echter een behoorlijk obstakel: de enige oversteekplek in de Herestraat voor de juiste looproute had geen op- en afritten.

Niet fijn wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel. Terwijl bij de oude oversteekplek de op- en afritten al weggehaald waren, doken ze bij de nieuwe plek niet op. Reden: “Een samenloop van omstandigheden,” aldus een woordvoerder van de gemeente. “Ziekte, een tekort aan werklieden en de bouwvak.”

Labbekakkers

Arjen, die in een rolstoel zit, meldde zich bij de webcare van de gemeente. Die hadden geen empathie en zin en zouden het neerleggen bij de verkeersdeskundigen. Maar het kon wel zes weken duren voordat die zich erover zouden buigen. Say what? Wat een labbekakkers.

Niet ok, dus publiceerden wij hierover. Al snel hing de gemeente aan de lijn met de redactie en maandag bogen, zonder tussenkomst van verkeersdeskundigen, échte harde werkers zich wel over de situatie. Letterlijk.

Eind goed al goed. Iedereen kan nu op een veilige wijze de oversteek maken en de juiste looproute volgen in de Herestraat. Voor mensen met een visuele beperking worden na de bouwvak geleidelijnen toegevoegd.

Noot voor het webcareteam van de gemeente: volgende keer wat meer empathie. Vriendelijkheid is gratis.

Psst, hier meer afleiding: