Geheimzinnige ingepakte auto’s bij Martiniplaza: met camera’s op dak

De ingepakte auto’s van Apple Maps

Het is maar een vreemd gezicht. Op het parkeerterrein van het Mercure Hotel, naast Martiniplaza, staan tien auto’s met daaroverheen grote doeken. Alsof de buitenwacht niet mag zien wat voor auto’s het zijn. Mocht dat de bedoeling zijn dan is dat flink mislukt, want door de harde wind zijn twee doeken (deels) weggewaaid. Aannemelijker is dat de camera’s op het dak beschermd moeten worden.

Alle auto’s hebben buitenlandse nummerplaten. Sommige komen uit Spanje, anderen weer uit Italië. Van dichtbij wordt snel duidelijk waar het om gaat. Het zijn auto’s van Apple Maps, de online kaartendienst van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple.

Door een weggewaaid doek zijn de camera en de naam van Apple Maps duidelijk zichtbaar

Kritiek

Apple Maps kreeg veel kritiek te verduren na de lancering op 19 september 2012. Er werd onder andere geklaagd over onjuiste en inaccurate informatie over plaatsen en points of interest. Ook ontstond er kritiek over de kwaliteit van de Flyovers en over het ontbreken van een aantal functies waarover Google Maps wel beschikte, namelijk routebeschrijvingen met het openbaar vervoer en Street View.

De auto’s van Apple Maps zullen in en vanuit Groningen ’s Heeren wegen in kaart gaan brengen. Wellicht dat met deze vernieuwingsslag de service eindelijk serieus kan concurreren met Google Maps.

Psst, hier meer afleiding: