Gek in centrum fietst op klaarlichte dag weg op cargo bike t.w.v. €6000 van Dropper

Het moet niet gekker worden: op klaarlichte dag is op maandagmiddag een cargo bike gestolen van Dropper in de Gelkingestraat. Dit terwijl de bezorger eem binnen was om een pakketje af te leveren.

Voor de duidelijkheid: Dropper is een bezorgservice, onder andere bekend van Fooddrop. Maar sinds een tijdje doen ze ook pakketjes bezorgen in de binnenstad, voor bedrijven én particulieren. Zodat de ronkende bestelbussen uit het centrum kunnen blijven.

Dikke cargo bike

Jep, Dropper doet alles op de fiets. En niet zomaar de eerste beste tweewieler: “Deze combinatie was zo’n zesduizend euro”, vertelt Ellen van Dropper. “De bezorger was nét even binnen om een pakketje af te leveren in de Gelkingestraat. En toen hij buitenkwam zag hij verderop iemand erop wegrijden.”

Say what? Ja echt, midden op de dag, hartje Stad. “En er zaten nog allemaal pakketten in die nog bezorgd moesten worden”, laat Ellen weten. “Het is echt heel erg zuur.”

Helemaal als je bedenkt dat de unit zo’n zes ruggen gekost heeft. Een fors bedrag. Maar of de dief dat wist, dat valt te betwijfelen. Het ding valt namelijk ontzettend op, helemaal als je de bestickering ziet en zo. Die zet je niet zomaar op Marktplaats.

Tips zijn welkom

“Nee, we weten niet hoe de dader eruitziet”, legt Ellen uit. “De politie doet op dit moment onderzoek.”

Heb jij vanmiddag iets gezien? Of spot je de dropfiets ergens in Stad? Laat het weten aan de politie of stuur Dropper een berichtje. Zijn ze vast heul erg blij mee.

Psst, hier meer afleiding: