Gelkinge 9 – Een nieuwe kroeg vol drankspellen zoals Stef Stuntpiloot

Gelkinge 9

Het is 2018 en ineens is daar Gelkinge 9. Een nieuwe kroeg in de Gelkingestraat waar je Stef Stuntpiloot, beerpong en meer kunt spelen. Kortom: drinken met een wedstrijdelement.

Gelkinge 9 heeft al een paar weken proefgedraaid, maar sinds 29 december is ‘ie officieel open. Een aanwinst voor Stad? Dat moeten we nog zien, maar de combinatie van een drankje doen en een portie gezonde competitie, klinkt in ieder geval als een schot in de roos.

Drankspellen

“Klopt”, zegt eigenaar Tjarco. “En het was er nog helemaal niet. Wel her en der een kroeg waar je bijvoorbeeld Stef Stuntpiloot kunt spelen, of waar een rad met shotjes hangt, maar op deze manier alles bij elkaar, daar zijn we de eerste mee.”

Wat het spelaanbod betreft: meerdere exemplaren van Stef Stuntpiloot, Shut the Box, Krokodillen waar je de tanden van moet indrukken (die kennen we nog wel van vroeger) en natuurlijk kaarten en dobbelstenen. Daarnaast kun je op drie borden darten en zijn er drie beerpongtafels. En niet geheel onbelangrijk: het gebruik van alle spellen en materiaal is gratis.

Strafrad

“Maar dat is nog niet alles”, zegt Tjarco enthousiast. “Er komt deze week ook een strafrad hangen.” Een strafrad? “Ja, als je bijvoorbeeld verliest met Stef Stuntpiloot, kan je aan het rad draaien. Daar staan alleen maar gore shotjes op.”

Een drankspel gaat dus niet per se om zo veel mogelijk tanken, maar het kan wel mooi zijn om de loser van je groepje een mokersmerig drankje cadeau te doen.

Ook zijn er nog twee raderen met drankjes en shotjes die niet per se smerig zijn. Kun je een beetje gokken wat je voorgeschoteld krijgt. Leuk voor de die-hard gamblers onder ons.

Toernooitjes

Mocht je nou zin hebben in borrelen en elkaar aftroeven, dan klinkt Gelkinge 9 als een prima plek om even binnen te koekeloeren. En ook leuk: elke maand is er een dart- en een beerpongtoernooi. Wanneer die gehouden worden, lees je op de Facebook-pagina.

Tag je beerpong-teammaatje of je Stef Stuntpiloot-aartsrivaal in de comments op Facebook. Is leuk.

Psst, hier meer afleiding: