Gemeente gaat ondanks crisis vol voor nieuwe Oosterpoort, podium Drafbaan en meer

Stadhuis burgemeester

Corona en vooral de maatregelen die de overheid bedenkt, hakken er financieel gezien aardig in. Ook in 050. Toch gaat de gemeente er tot dusver vanuit dat een aantal grote plannen gewoon doorgaan. Dat betekent dat er geen extra bezuinigingen komen.

“We kijken naar wat wél kan”, zegt wethouder Paul de Rook (D66) van Financiën tegen RTV Noord. “Juist in deze crisis.” Daarbij geeft hij de uitleg dat een aantal hervormingen van vorig jaar ervoor gezorgd hebben dat de gemeente nu wat ruimte heeft.

Oosterpoort, Drafbaan en meer

Wat de Groninger daarvan gaat merken straks? Best een boel. Grote projecten gaan namelijk gewoon door. Denk aan de bouw van de nieuwe Oosterpoort bij het station. En ook de transformatie van de Drafbaan tot megapodium om wereldartiesten te ontvangen gaat gewoon door. Tot slot komt er zelfs geld vrij om onderzoek te doen naar een spiksplinternieuwe sporthal in 050.

Kortom, er blijft geïnvesteerd worden in sport, cultuur, groen en andere zaken. Ondanks de economische malaise.

Risico

Maar niet zonder risico. Want hoewel de gemeente ondanks alles onder andere de nieuwe Oosterpoort en het podium op de Drafbaan uit de grond stampt, zijn de financiële gevolgen van de lockdown nog niet opgenomen in de begroting. Die klap komt wellicht later nog wel.

Psst, hier meer afleiding: