Gemeente zoekt oplossing voor Holi Fusion en Camping Truus

 

Bevrijdingsfestival Groningen 2016

Bevrijdingsfestival in Stadspark 2016

Gemeentelijk beleid schrijft voor: er mogen in het Stadspark niet twee weekenden achterelkaar dancefeesten worden georganiseerd. Toch staat op 17 september Holi Fusion en op 23 september Camping Truus op het programma. Hoe dan?

Camping Truus heeft een dancefeest-vergunning aangevraagd en gekregen. Logisch, ondanks dat er ook andere muziek is dan house, is het toch voornamelijk dance wat de klok slaat. Holi Fusion heeft een andere vergunning aangevraagd, zij doen het event onder de noemer ‘multicultureel feest’.

Holifusion is multiculti

Dat bevestigt Nathan van Gelder sr. Hij doet de catering voor Holi, dat in Eindhovense handen is. “Ik sta langs de zijlijn. Heb de organisatie wel geadviseerd om het geen dancefeest te noemen. Om problemen met het programma te voorkomen. En volgens mij is de gemeente akkoord met ‘multicultureel feest’.”

Het multiculturele aspect van Holi Fusion zit in de verf. Het is een oudewerwets verfpoedersmijtfeest. Dat fenomeen komt uit India. Elk jaar gooien ze elkaar daar onder de verf om boze geesten te verdrijven. In Nederland is het niet veel meer dan wat aankleding bij hardloopwedstrijden of festivals.

Twee dancefeesten kan niet

Zoals stiekem ook het geval is bij Holi Fusion. Als je de line-up en het programma van het festival onder de loep neemt, dan is er maar één conclusie mogelijk: het is een dancefeest met verfpoeder. Tegen de gemeentelijke regels in. Reden om te bellen met het stadhuis.

De woordvoerder geeft aan dat de gemeente met beide organisaties in gesprek is voor een oplossing. Er is dus een kink in de kabel is, anders hoef je niet te zoeken naar een oplossing. “De conclusie van twee dancefeesten lijkt afgaande het programma de juiste te zijn,” beaamt de woordvoerder de problemen.

Psst, hier meer afleiding: