Gezocht: dappere en zeer kunstzinnige schaatsster van Noorderhaven #video

Na een paar dagen stevige vorst dooit het zondag ineens als een malle. Met als gevolg dat het al snel niet meer veilig is om te schaatsen. Paul de Boer, bekend van de Benzinebar, doet ’s middags een rondje stad en weet niet wat hij ziet  bij de Noorderhaven.

“Zie ik daar ineens iemand schaatsen,” vertelt Paul die nog steeds verbaasd is. Omdat hij vreest dat het ijs niet sterk genoeg is, pakt hij zijn camera om het vast te leggen. Maar in plaats van hachelijke taferelen op snel slinkend ijs, legt hij pure schaatskunst vast. “Het was echt ongelooflijk mooi en bijzonder.”

Paul zoekt schaatsster van Noorderhaven

Paul blijft een tijdje filmen en ziet dat andere schaatsers de Noorderhaven niet meer op durven. “Eentje kwam eraan, zag de kwaliteit van het ijs, en draaide weer om. Maar dat deerde haar weinig. Ze ging maar door. Toen ik na een tijdje de camera afsloot, gaf ze nog een enorme toegift. Jammer dat dat er niet opstaat.”

Gister heeft Paul de video geplaatst op de Facebookpagina Je bent een Stadjer als, in de hoop dat hij kan achterhalen wie de sierlijke schaatsster is. “Ik heb echt geen idee wie zij is. Zonde, want ik zou graag de video aan haar geven. Misschien vindt ze het wel fantastisch om zichzelf zo terug te zien op de gracht.”

Dusssss, weet jij wie de kunstige schaatsster is? Laat het weten, dan zorgen wij dat Paul contact opneemt.

Ga het gesprek aan ( comments)