Gezocht: Eva – de barmhartige fietssleutelterugbrenger

Leve Groningen waar een kwijtgeraakte telefoon door een Marokkaan wordt gevonden en teruggebracht. En waar een kekke fiets die niet op slot staat, zelfs nog met de complete sleutelbos in het slot, niet wordt gestolen. Integendeel: de fiets is op slot gezet en de sleutels zijn gedropt bij het Zwarte Schaap. Door een of andere Eva, maar wie is Eva, of wie kent haar?

Met die vraag worstelt Freek Bosscha. De eigenaar van de fiets. Op Facebook schrijft hij: “Wie oh wie kent Eva? Schijnt aan het Schuitendiep te wonen, heeft dit briefje aan mijn fiets geplakt. Ze heeft hem op slot gezet en de sleutel ingeleverd bij het Zwarte Schaap. Ik ben er zo blij mee. In deze tijd bestaat er dus toch nog zoiets als ‘noaberschap’. En ja, het was dom van me om hem niet op slot te zetten. Ik geef de schuld aan mijn meisje, omdat ik haar fiets moest vast zetten. 😉 Eva, laat aub even iets van je horen. Zodat ik iets terug kan doen voor deze goede daad van je. Graag delen,want dan kan ik Eva vinden.”

Eva fiets sleutels

Eva en de fietssleutels

Volgens ons, we hebben helaas nog geen contact gehad met Freek, is de lieve meid nog niet gevonden. Althans als we afgaan op de reacties onder het bericht. Daarom de oproep maar eem delen. Opdat goed bedrag beloond wordt en omdat er al genoeg gezeik is in de wereld. Een lief berichtje uit Groningen maakt alles dan weer wat dragelijker en plaatst alle negativiteit weer wat in perspectief. Het is niet alleen maar ellende, zeker in Groningen niet.

Wie oh wie kent Eva? Schijnt aan het Schuitendiep te wonen, heeft dit briefje aan mijn fiets geplakt. Ze heeft hem op…

Geplaatst door Freek Bosscha op maandag 17 april 2017

Ga het gesprek aan ( comments)