GGD dik tevreden over vaccinatiegraad jongeren in Stad: “En er zijn nog plekken beschikbaar op korte termijn”

Foto: ANP

Je prik nog niet ingepland? Tou eem wichter (of jong). Je doet het namelijk voor jezelf en anderen. En vele schapen gingen je al voor over de dam. De vaccinatiegraad in Groningen onder jongeren tot 29 jaar ligt momenteel namelijk ergens tussen de zestig en zeventig procent. “We zijn goed onderweg,” laat de GGD Groningen bij monde van woordvoerder Hanneke Mensink weten.

In dat percentage zitten alle jongeren die of een afspraak hebben staan, een eerste prik hebben gehad of volledig gevaccineerd zijn. Dat laatste kan ook door middel van het Janssen-vaccin zijn. Daar heb je maar één prik van nodig. “En wil je gevaccineerd worden met dit vaccin, dan is er op korte termijn plek voor je in Stad. Bel ons vooral om een afspraak te maken,” aldus Hanneke.

‘Erg tevreden’

Zij maakt zich nog geen zorgen over de overige ruim dertig procent: “De laatste uitnodigingen zijn kort geleden verstuurd en we zien nu nog steeds dat men afspraken inplant. Veel studenten zijn bovendien nu erg druk met de studie en wachten nog even. Alle afspraakplekken zijn momenteel goed gevuld.” En dan rekent de GGD de jongeren die via huisarts of zorginstelling gevaccineerd worden nog niet eens mee.

De GGD is samenvattend erg blij met de Groningse jongeren. “We zien een hoge mate van betrokkenheid en zijn erg tevreden.”. Heb je nog geen afspraak gemaakt? Doe dat dan online of bel met 0800 – 7070. Wil je het Janssen-vaccin? Dan kun je met een speciaal nummer bellen: 0800 – 1295. Dit is ook het nummer voor als je je twee mRNA-vaccinatie-afspraken wilt omzetten naar één vaccinatie met het Janssen-vaccin.

Psst, hier meer afleiding: