Glow in the Dark-Apenkooi gaat keihard viraal, maar er zijn nog kaarten te koop

“Ho-ly-shit!”, is de reactie van Daniel Kuin, van ‘Glow in the Dark-Apenkooi’ als hij hoort dat de aankondiging van het evenement op Sikkom meer dan 700.000 mensen heeft bereikt op Facebook.

Dat komt omdat bijna 22.000 mensen reageren op het artikel en bijna 4.000 lui een like hebben gegeven. Dan gaat een artikel viraal met als resultaat dat half studerend Nederland een weekendje Groningen overweegt vanwege ‘Glow in the Dark-Apenkooi’. Alle reden om eem te bellen met de organisatie. Want hoe de neuk gaan ze deze aanwas handelen? Is Martiniplaza bijvoorbeeld al gebeld?

Glow in the Dark-Apenkooi

Dat laatste is niet het geval. Sterker: er zijn nog kaartjes te koop voor het event in Groningen. En er zijn wat uitwijkmogelijkheden voor als het event toch helemaal uitverkocht raakt. Rachel de Jong, locatiemanager van organisator ApenkooiGym in Groningen: “We hebben nu één avond gepland met drie sessies. Als er echt heel veel animo voor is, kunnen we eventueel er nog wat avonden aan vastplakken.”

Wat ook kan, is uitwijken naar een van de andere steden waar ‘Glow in the Dark-Apenkooi’ wordt georganiseerd. Zo zijn er in Amsterdam nog voldoende kaarten beschikbaar, net als in Breda, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Dat het in Groningen zo hard loopt, verbaast Rachel wel, maar ook weer niet. “Groningen is natuurlijk een echte studentenstad en die vinden dit heel leuk.”

Meer info

Glow in the dark-apenkooi is een maand geleden voor het eerst georganiseerd in Amsterdam. Met succes. Ook dat evenement gaat redelijk viraal doordat veel media het oppikken. Met als gevolg een volle zaal met apenkooiers. Het succes smaakt naar meer, waarop organisatoren ApenkooiGym en Nieuwe Mensen Leren Kennen besluiten het event in alle steden te organiseren waar ze actief zijn.

Op zaterdag 19 mei is Groningen aan de beurt. Van 19:00 tot 21:15 uur is Glow in the Dark-Apenkooi aan. Een kaartje kost 15 euro en er zijn dus nog een aantal te koop. Meer informatie over het evenement: klikkerdeklik.

Binnenkort in Groningen: glow in the dark apenkooien voor 18+. Onder het genot van happy hardcore en andere 90’s-hitjes, plus borrelen na afloop. Heerlijk nostalgisch. Met wie ga jij?

Geplaatst door Sikkom op maandag 2 april 2018

Ga het gesprek aan ( comments)