Goed nieuws: extra sneltrein Groningen-Leeuwarden rijdt sinds vandaag

Goed nieuws voor Liwwadders: vanaf vandaag kunnen ze twee keer per uur (in plaats van een keer) met de sneltrein naar Groningen. En wie vanwege onduidelijke redenen graag snel in Leeuwarden wil zijn, deelt in dat geluk.

Het heeft heel wat knaken, vertragings en andere ellende gekost: maar het spoor tussen beide povinciehoofdsteden is tot de laatste meter klaar gemaakt voor de extra sneltrein en datzelfde geldt voor de stations. Mooi werk, want die enkele sneltrein per uur was veel te weinig en zat steevast ramvol.

Meer trein, meer beter

Vanaf vandaag vertrekt niet alleen om 8 over heel de sneltrein vanuit Groningen naar Leeuwarden, maar ook om ’38. Daartussen tuffen dan ook nog twee stoptreinen. Dat betekent dus nooit meer lang wachten op de trein naar huis. Daarbij komt ook nog dat er voortaan een derde treinstel kan worden aangekoppeld zodat er meer zitplek is.

Nieuw is dat de sneltrein vanaf Groningen voortaan ook in Feanwalden stopt, net als de sneltrein die 17-over vanaf Leeuwarden vertrekt. De sneltrein die om 47-over vanaf Leeuwarden vertrekt, stopt dan weer in Zuidhorn, vanwege de busverbindings met Zernike. Super handig, en doordat de snel op bepaalde stukken nu sneller kan rijden, verandert de reistijd van en naar Leeuwarden in de sneltrein vrijwel niet.

Psst, hier meer afleiding: