Gordon komt naar Groningen met zijn koffiebar en lunchroom Blushing

Blushing

Foto geleend van Blushing op Facebook

Gordon mag dan misschien niet gaan trouwen, hij komt wel naar Groningen. Is ook wat waard, vooral omdat hij niet komt om te zingen, maar om een filiaal van zijn restaurant Blushing te openen. Dat verklapt de zanger in een interview met de Telegraaf.

In het vraaggesprek met de krant van wakker Nederland gaat Gordon in op zijn toekomst nu die niet gaat trouwen. Die ziet er volgens hem best rooskleurig uit. Zijn gezondheid gaat goed, RTL wil met hem door en hij opent dit jaar, als alles volgens plan verloopt, vier nieuwe filialen van Blushing. Eentje in Eindhoven, eentje in Den Haag, een tweede in Amsterdam en: “Één in Groningen aan de Grote Markt.”

Vragen, vragen en nog meer vragen

Dat schreeuwt natuurlijk om opheldering, wie, wat, wanneer, waar exact en waarom, dat soort vragen. Maar die kunnen we niet heel eenvoudig stellen. Nergens op internet is een telefoonnummer van Blushing te vinden. Het nummer dat bij de Kamer van Koophandel staat geregistreerd, doet het niet. De enige manier om in contact te komen met het bedrijf is door een mailtje te sturen.

Volgens het automatische antwoord moeten één à twee dagen wachten op een reactie. Duurt lang. Dan hebben RTV Noord, OOGTV en Dagblad het nieuwtje inmiddels allicht ook. Terwijl wij nu de scoop hebben. Dus dan alleen maar afgaan op wat wel bekend is. Zoals de uitspraak van Gordon dat hij in Groningen in 2018 aan de Grote Markt een filiaal wil openen van Blushing. Maar wat is Blushing eigenlijk?

Blushing

Van de website: “Blushing is ontstaan naar een idee van Gordon, in Nederland sinds jaar en dag bekend als zanger/entertainer maar vooral ook levensgenieter. Blushing gaat in eerste instantie over koffie! Gordon is een koffiefanaat zoals vele Nederlanders met hem. Naar eigen zeggen functioneert hij niet zonder zijn eerste ‘bakkie’ in de morgen. “Koffie is als benzine in de motor van een mens, zonder koffie geen goed begin van je dag.”

Op zijn vele reizen naar het buitenland ontwikkelde de flamboyante Amsterdammer een voorliefde voor een gezonde levensstijl. In zijn eeuwige strijd tegen de overtollige kilo’s viel hem op dat juist op vliegvelden, in grote steden en andere trendy hot spots er zo weinig gezond voedsel te verkrijgen was. Veel producten zijn overladen met koolhydraten, vet, E-nummers en geraffineerde suikers.

De zelf aan diabetes lijdende Gordon zag vaak hoe ongezond het publiek wordt bediend. Er was en ís heel vaak geen alternatief waardoor de consument als het ware gedwongen wordt om ongezonde voeding tot zich te nemen. Met zijn levendige fantasie en tomeloze enthousiasme ontwikkelde hij het idee voor Blushing, wat staat voor blozend en blakend van gezondheid.

Een healthy concept dat het alternatief is voor de massa aanbieders van koffie en thee en hun vaak ongezonde producten. Natuurlijk is niet iedereen dagelijks met een dieet of een uitsluitend gezonde levensstijl bezig en daarom vind je bij Blushing voor elk wat wils. Het principe is echter wel dat er zo weinig mogelijk met geraffineerde suikers wordt gewerkt maar met stevia of andere suikervervangende middelen.

Veel bij Blushing is biologisch tot en met de frisdranken aan toe. Zo wordt er geen echte cola geserveerd maar een biologische variant die niet schadelijk is voor het menselijk lichaam. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij de koffie geen gewone melk maar soja of amandelmelk te kiezen en zijn de taarten en brownies gemaakt met stevia, amandelmeel of dadels om de zoetigheid te waarborgen op een verantwoorde manier.”

Praktijk

In de praktijk komt dat neer op een hip eettentje waar je goed en verantwoord koffie kunt drinken, maar waar je ook goed kunt lunchen of een high tea kan doen. En volgens de informatie op internet leent Blushing zich ook uitstekend voor baby showers. Volgens datzelfde internet is de bediening erg aardig en professioneel en is het eten van prima kwaliteit. Hoewel niet iedereen dat vindt op Tripadvisor.

Ga het gesprek aan ( comments)