Gratis bier op Grote Markt als Duitsland het EK wint

Groningen Grote Markt EK bier

Helaas: geen België en geen Italië in de finale van het EK. Dat betekent geen gratis friet van de De Belg Waterloo en ook geen gratis ijs van Italiaanse IJssalon Talamini. Zonde. Maar er zitten ook Duitse ondernemers aan de Grote Markt.

Zoals Café Der Witz. Tenminste, het is wel een hele Duitse naam en ze verkopen ook volop Duits bier. Reden voor RTV Noord-columnist Kees Vlietstra om een stukje te pennen waarin hij schrijft dat het ‘ganz geil’ zou zijn wanneer het café gratis gerstenat weggeeft wanneer Duitsland de finale haalt.

Vier fusten gratis bier

Uitbater Bas Berendsen van Der Witz voelt zich door de column een beetje voor het blok gezet, maar hij hapt wel toe. “Als Duitsland de finale haalt, zijn de eerste vier fusten Jever (Duits bier) na de wedstrijd op donderdag gratis,” vertelt de kastelein aan de regionale omroep.

Dus, opdat u het weet, als Duitsland het EK wint (donderdag is de halve finale tegen Frankrijk), kunt u gratis bier slobberen bij Der Witz. Zolang de voorraad van de vier fusten Jever strekt. Dat wel. Niet onbeperkt. Zo ongeveer 200 liter is gratis. Wees er vroeg bij!

Psst, hier meer afleiding: