Gratis wifi in Groningen – Betere verbinding en groter gebied

wifi

Het is er al, maar matig: gratis wifi in het centrum. Nu komt er waarschijnlijk een dikke upgrade en dat betekent beter gratis internet in een groter gebied.

Gratis wifi in Groningen, dat bestaat dus al. Studenten, toeristen en ander volk kan inloggen op het netwerk Draadloos Groningen. Maar dat geldt alleen voor de binnenstad en het Zernikecomplex. Daar komt nu verandering in. Mediacaster wil een groter gebied gaan beslaan en het bestaande netwerk verbeteren.

Gratis wifi?

Hoe kan dat toch? Gratis wifi en bijna niemand weet dat. Nou, het hele project is een paar keer hard op z’n muil gegaan. Zo kwam Draadloos Groningen in 2010 stil te liggen omdat er in plaats van de afgesproken 50% dekking in de stad, slechts 3% werd bereikt. Nogal een verschil. Drie jaar later een nieuwe poging van een ander bedrijf, maar ook dat is geen heel groot succes gebleken.

Daarom nu poging drie. Want het biedt toch wel mogelijkheden, zo’n netwerk in Groningen. En Mediacaster, een Gronings bedrijf dat het netwerk sinds een jaar beheert, heeft eindelijk een ambitieus plan.

Verbetering

En dat nieuwe plan bestaat uit een uitbreiding van het gebied, betere en sterkere verbinding en het netwerk gebruiken voor innovatieve doeleinden. Zo willen ze via de wifi en haar gebruikers voorspellen waar en wanneer er files ontstaan in Groningen. Of een parkeerplek zoeken via het netwerk. Kortom: ruimte voor nieuwe initiatieven van en voor gemeente, hulpdiensten én bedrijven.

En al hebben de meeste mensen een prima databundel, een goede, gratis wifi-verbinding in heel Groningen zou toch best wel chill zijn.

Goeie ontwikkeling? Laat het weten in de comments op Facebook!

Foto: Michael Heller

Ga het gesprek aan ( comments)